< Terug naar overzicht

De sandwichmanager

Auteurs:Roberta Chinsky Matuson
Uitgever:Thema, 284 blz.
ISBN:97890 5871 5371
Prijs:€24.95
Een boek zonder achterflap? Jawel, ‘De sandwichmanager’ heeft twee covers. Wanneer je het boek omdraait, lees je een andere uitgave. Begin je bij ‘Manage je medewerker’, dan stuit je ongeveer halverwege op de mededeling: “Je bent klaar met het lezen en oefenen van wat je moet doen om effectief je medewerkers te managen. Draai nu het boek om en lees wat je moet doen om met succes je meerderen te managen.”

Mooi, maar stelt het méér voor dan een gimmick? Allereerst willen we erop wijzen dat Roberta Chinsky Matuson met deze structuur terecht de aandacht vestigt op een dilemma waar maar weinig literatuur over bestaat. Als leidinggevende sta je immers vaak tussen twee polen in. Je leidt je team of je unit of je medewerkers, maar je wordt ook zelf geleid door managers boven je of door het topmanagement. Er staat bijna altijd iemand boven je. Wie dat niet goed inziet, dreigt al gauw tussen wal en schip te vallen.

Het komt erop aan goed te staan in beide kampen, in beide werelden. Je moet zowel je medewerkers als je baas kunnen managen. In dit twee-in-één-boek volgen dan ook vooral praktische tips. In ‘Manage je medewerker’ gaat het onder meer om de basisprincipes van werving en selectie, het integreren van verschillende generaties op de werkvloer, het omgaan met lastige medewerkers en zelfs performance management. In het deel ‘Manage je baas’ vinden we onder meer tips voor het omgaan met een slechte baas, voor politieke spelletjes en zelfs voor het herkennen van signalen dat je tijd erop zit.

Kortom, Roberta Chinsky Matuson raakt zeer diverse aspecten aan. Dat maakt het boek veeleer tot een vraagbaak waarin de eenheid af en toe uit het zicht verdwijnt. Finaal moet je evenwel erkennen dat alles past en dat de tips wel degelijk bruikbaar zijn. Alleen zijn er uiteraard over de diverse thema’s op zich wel veel betere boeken in omloop, maar dat is ook alleen maar vanzelfsprekend bij een bundeling van advies als deze uitgave.

? Leden van HR Square krijgen 10 procent korting als ze dit boek voor eind november 2012 bestellen bij: www.epo.be/hrsquare.


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen