< Terug naar overzicht

SBM Opleidingen: Human Resource Management

Human Capital beheren

Het optimaal beheren van het "Human Capital" is meer dan ooit een speerpunt in het managementbeleid. Of men nu spreekt van duurzaam personeelsbeleid of strategisch HR-management, de HR-analytics worden steeds belangrijker. Als personeelsverantwoordelijke of -kaderlid heeft u nood aan de juiste personeelsinstrumenten om het concurrentiële en strategische voordeel van uw bedrijf blijvend te ondersteunen.

Omschrijving

Het programma is ingedeeld in 3 thema's die elk specifieke aspecten van Human Resource Management behandelen.  Het programma staat garant voor een geïntegreerde visie op HRM.  Bij elk thema ontdekt u het verfrissende en inspirerende van de keynotespreker en de "aan de slag"-mentaliteit van de docent.

THEMA 1: HR-beleid

 • Het HR-beleidsplan opstellen, meten en bijsturen
 • Werving & selectie: een kunst, een kunde
 • Intern communicatiebeleid

THEMA 2: Human capital

 • Motivatie en retentie
 • Performance
 • Learning & development

THEMA 3: Talent & reward

 • Talent- en competentiemanagement
 • Organisatiestructuur
 • Loonbeleid

Voor wie is deze opleiding bestemd?

 • HR-verantwoordelijken, personeelsmedewerkers, HR-assistenten of stafmedewerkers die geïntegreerde en praktijkgerichte kennis willen opdoen of opfrissen.
 • Verantwoordelijken binnen een deelgebied van HRM die hun kennis willen verruimen.
 • Verantwoordelijken voor rekrutering en selectie, persooneelsadministratie of opleiding.
 • Adviseurs of consultants die beroepshalve in contact komen met HR-verantwoordelijken en die kennis willen opdoen om een volwaardige gesprekspartner te zijn.
 • Medewerkers in een sociaal secretariaat, interim- of personeelsadviesbureau
 • HR-Softwareleveranciers.
 • Leidinggevenden, lijnverantwoordelijken, managers of kmo-bedrijfsleiders.
 • Werknemers die te maken hebben met het personeelsbeleid en die op zoek zijn naar een aantal concrete personeelsinstrumenten.  

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Methodologie

De verschillende werkterreinen en instrumenten van HRM worden op een praktijkgerichte manier belicht en toegepast met relevante voorbeelden en cases. De toepasbaarheid wordt gegarandeerd door de kennis- en ervaringsuitwisseling van de gespecialiseerde en ervaren keynotesprekers en docenten en de interactie met de deelnemers.

Het volledige pakket vormt een coherente en praktijkgerichte Human Resource Management-opleiding, waarin de fundamentele aspecten van het moderne personeelsbeleid aan bod komen.

Een constante doorheen de diverse thema's zijn de nieuwe trends en vernieuwingen binnen HRM. De opleiding werkt ervaringsgericht en op een interactieve manier wordt u concreet en praktisch geïnformeerd.

Docenten

Jurgen Christiaens behaalde een Master in Psychologie en in Human Resource Management. Hij ving zijn carrière aan bij Randstad en ging nadien aan de slag als Scientific Member bij het HR Centre van de Vlerick Business School in Gent. Vervolgens startte hij bij bpost, waar hij kennismaakte met de verschillende domeinen van de HR-functie, doorheen verschillende HR Management-posities, die hij uitoefende in een bedrijf in volle verandering van een administratieve organisatie naar een winstgevend en beursgenoteerd bedrijf. Vervolgens werkte hij bij Coca-Cola Enterprises, waar hij eerst Senior HR Manager en nadien Associate Director HR was voor de commerciële populatie in België en Luxemburg. Momenteel is Jurgen werkzaam in de IT-sector en is hij HR Director is voor Oracle BeLux. Sinds een heel aantal jaren is hij ook free-lance HR docent.

Eddy De Munter heeft meer dan 30 jaar ervaring in Human Resources. Momenteel is hij HR Manager Belgium bij European Owens Corning Fiberglass. Daarvoor werkte hij onder andere bij Febelco, Beaulieu International Group, Johnson Controls Automotive, Corelio Media (de voormalige VUMgroep) en bij General Electric Industrial Solutions (voorheen Vynckier). Hij doorliep alle aspecten van het HRM-beleid en vervolmaakte zich systematisch zowel in de praktijk als academisch in de finesses van alle domeinen van HRM, oa. via Vlerick Leuven-Gent Management School en Arteveldehogeschool.

Marleen Verstraete Marleen werkt meer dan 20 jaar in Human Resources, als training en communicatie adviseur bij SBM en Unilin, als HR Director bij het internationaal logistiek bedrijf ECS, European Containers. Ze was daar verantwoordelijk voor het HR beleid, de interne communicatie en maakt deel uit van het directiecomité. Recentelijk werkte ze als HR-interimmanager bij Matexi. Momenteel is ze HR-manager bij Group Huyzentruyt. Marleen volgde de Master Class in HRM management bij Vlerick Business School en trainingen in strategisch management en interne communicatie. Ze heeft een brede ervaring in groeibedrijven en treedt op als lid van KMO-adviesraden. Ze gelooft in de kracht van het netwerk en zet zich daarom in als voorzitter van de Club van personeelsmanagers in West-Vlaanderen.

Dirk Van Damme geeft sinds 1995 opleidingen en HR-consultancy voor diverse organisaties. Hij werkte oa. als personeelsmanager in een internationaal voedingsbedrijf en kan tevens terugblikken op een internationale ervaring in de begeleiding van sporters en muziekanten. Momenteel is hij werkzaam als opleider in diverse HR-topics en faciliteert hij projecten in de begeleiding van sporters en muzikanten. Van opleiding is hij licenciaat in de psychologie.

Lesdata

Datum Startuur Einduur
dinsdag 08/03/2022 19:00 22:00
dinsdag 15/03/2022 19:00 22:00
dinsdag 22/03/2022 19:00 22:00
dinsdag 29/03/2022 19:00 22:00
dinsdag 19/04/2022 19:00 22:00
dinsdag 26/04/2022 19:00 22:00
dinsdag 03/05/2022 19:00 22:00
dinsdag 10/05/2022 19:00 22:00
dinsdag 17/05/2022 19:00 22:00
dinsdag 24/05/2022 19:00 22:00
dinsdag 31/05/2022 19:00 22:00
dinsdag 07/06/2022 19:00 22:00

 
Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

Campus Gent NETWORKS TWO
Raymonde de Larochelaan 13
9051 Gent


Bekijk het volledige aanbod HRM-opleidingen van SBM:

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen