< Terug naar overzicht

HR Square Masterclass: Duurzaamheid & HRM

6-7 oktober 2022 | Château de Jemeppe

Tijdens deze tweedaagse in het kasteel van Jemeppe denken we na over hoe HR-management duurzaamheid ten volle kan omarmen, maar ook hoe HRM de organisatie kan ondersteunen in zijn ‘groene’ inspanningen. Een leerrijke totaalervaring met keynotes, breakoutsessies, networking, experience...

Thema

Duurzaam ondernemen is ondernemen met het oog op de lange termijn, waarbij we niet alleen handelen vanuit het eigen perspectief, maar rekening houden met de belangen van alle stakeholders.

Vandaag is duurzaam ondernemen al lang de fase van naïviteit ontgroeid. Werknemers, management én investeerders hechten alsmaar meer belang aan sustainability en baseren hun keuzes steeds meer op ‘groene’ argumenten. Tot op het niveau van de Verenigde Naties wordt erop gehamerd.

Kiezen met het oog op de lange termijn en bij elke beslissing rekening houden met meerdere belanghebbenden: duurzaamheid is bij uitstek het domein van de HR-verantwoordelijke. Het zit in de essentie van het vakgebied om zorgzaam met medewerkers om te gaan, maar ook om belangen van organisatie en individu in evenwicht te houden. HRM ondersteunt medewerker en leidinggevende, plant voor de korte en lange termijn, synchroniseert individuele en bedrijfsdoelstellingen, praat met vakbonden en directie, voert sollicitatie en exitgesprekken.

De Masterclass heeft plaats in het groene 
en historische kader van het Château de Jemeppe.

Concept

Tijdens deze masterclass combineren we plenaire sessies met diverse topsprekers, inspirerende breakoutsessies en gezellige netwerkmomenten.

De Nederlandstalige editie vindt plaats op 6 en 7 oktober. We sluiten aan bij de Franstalige tegenhanger, die al op 5 oktober start. Op 6 oktober combineren we de krachten van beide landsgedeelten voor een uniek dubbelevent.

Voor wie?

De masterclass is bedoeld voor HR-directie en C-level.

Programma

Donderdag 6 oktober 2022
10u15    Aankomst @ Kasteel van Jemeppe
11u15    Keynote 1: Peggy de Prins (Antwerp Management School)
12u15    Lunch
13u45    Internationale Keynote 2: TBC
14u45    Internationale Keynote 3: Wayne Visser (University of Cambridge)
15u45    Coffeebreak
16u        Break-out 1: TBC
17u        Netwerkactiviteit
19u        Diner
23u        Netwerkparty               

Vrijdag 7 oktober 2022
7u30      Ontbijt
9u          Keynote 4: Youssef Kobo (A Seat at the Table)
10u        Keynote 5: Frank Vander Sijpe (Securex)
11u        Coffeebreak
11u30    Break-out 2: Performanse & TOP Employers
12u30    Lunch
14u        Keynote 6: Jan Goossens (Aquafin)
15u        keynote 7: Bart Wille (ArcelorMittal)
16u        Netwerkdrink
17u        Einde Masterclass

Sprekers

Dr. Wayne Visser is wereldwijd erkend als 'pracademicus', als ideeën-maker en verhalenverteller. Hij is auteur van 41 boeken, waaronder 'Thriving: The Breakthrough Movement to Regenerate Nature, Society, and the Economy' (2022). De film van Dr. Visser, 'Closing the Loop', was 's werelds eerste langspeeldocumentaire over de circulaire economie.

Wayne Visser is momenteel werkzaam als hoofddocent, fellow en docent aan het Institute for Sustainability Leadership van de University of Cambridge. Hij is ook professor Integrated Value aan de Antwerp Management School, waar hij de eerste academische leerstoel ter wereld bekleedt in duurzame transformatie.

De Belg Bart Wille is sinds 2018 lid van het directiecomité van staalbedrijf ArcelorMittal Group, waar hij Executive Vice President en Head of Human Resources is. Voordien was hij aan de slag bij Bekaert, Puratos en Unilever.

ArcelorMittal nam zich voor om tegen 2050 klimaatneutraal te werken. Behalve 'net-zero' streeft de onderneming ook naar 'zero accidents'. Voor een multinational actief in de staalproductie zijn het twee zeer duurzame én ambitieuze doelstellingen.


Peggy De Prins
is professor aan de Antwerp Management School. Haar onderzoek focust onder meer op sustainable HR.

U kent professor De Prins ongetwijfeld als columniste in HR Square, maar wist u ook dat zij de auteur is van het boek ‘12 sleutels voor duurzaam HRM’?

Jan Goossens is CEO van Aquafin. Die organisatie is in Vlaanderen verantwoordelijk voor het zuiveren van het rioolwater zodat het weer zonder probleem de natuur in kan.

Jan Goossens is ook een erg 'HR-minded' CEO, aldus Sabine Schellens, Director HR en Organisatieontwikkeling. "Onze CEO is onze grootste sponsor als het gaat over het inzetten op zinvolle jobs in een zorgzame, veilige en gezonde omgeving die uitnodigt tot ontplooiing", vertelt zij in HR Square 211.


Youssef Kobo
richtte A Seat At The Table op, een organisatie die de kloof wil dichten tussen jong divers talent en het bedrijfsleven.

Als columnist voor De Tijd deinst hij er niet voor terug om bedrijven, en ook de HR-managers, op hun verantwoordelijkheden te wijzen.


Frank Vander Sijpe
is Director HR Trends & Insights bij Securex en kent de Vlaamse en Belgische arbeidsmarkt als zijn broekzak.

Als verantwoordelijke voor onderzoek houdt hij de vinger aan de pols en komt hij steevast met analyses die de ogen openen.

Foto © David Plas


 Bijkomende internationale en nationale topsprekers
worden weldra bekend gemaakt!

 

Praktisch

Waar en wanneer:

 • Château de Jemeppe, Rue Felix Lefèvre 24, Hargimont (Marche-en-Famenne)
  (op een uurtje rijden van Brussel, 21 km van Durbuy en 44 km van Namen | Google Maps)
 • donderdag 6 en vrijdag 7 oktober 2022

Deelnameprijs:

 • €950 (ex. btw 21%) voor leden/abonnees van HR Square
 • €1.350 (ex. btw 21%) voor niet-leden/niet-abonnees

In de prijs is het volgende inbegrepen:

 • Congresprogramma: 7 keynotes & 2 break-out sessies door inspirerende topsprekers. 
 • Experience: 2 dagen verblijf in het prachtige Kasteel van Jemeppe, unieke netwerkactiviteiten in een adembenemend kader, netwerkparty, food & drinks, gebruik van alle hotelfaciliteiten.

Niet zeker of uw organisatie lid is van HR Square? Of u wilt een lidmaatschap/abonnement aangaan en onmiddellijk genieten van het ledenvoordeel? Contacteer Jens Ottoy, Event Manager (jens.ottoy@hrsquare.be, 0479 59 12 60). Ontdek hier alle voordelen van een lidmaatschap/abonnement.

Als niet-doelgroepnemer (vertegenwoordiger van een commerciële organisatie) koopt u standaard een pakket:

 • 1 ticket voor u als commerciële deelnemer + 2 tickets voor genodigden behorend tot de doelgroep
 • 2 tickets voor u als commerciële deelnemer + 5 tickets voor genodigden behorend tot de doelgroep

Contacteer Matisse Caron (matisse.caron@hrsquare.be, 0474 37 51 45) voor prijzen en voorwaarden.

Annulatievoorwaarden:

 • De deelnameprijs blijft volledig verschuldigd tenzij de annulatie ons schriftelijk (per mail naar jens.ottoy@hrsquare) bereikt uiterlijk op 22 september 2022.
 • Een vervanger mag ook steeds uw plaats innemen.

Vragen?

Contacteer Jens Ottoy, Event Manager:

Met de steun van


Schrijf u hier inFacturatiegegevens

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen