< Terug naar overzicht

HR Square Seminarie. Werkplekleren: hét instrument voor instroom en retentie?

U zoekt nog steeds naar witte raven op een krappe arbeidsmarkt? Of u bent dat stadium al voorbij en beperkt zich tot één doorslaggevend aanwervingscriterium: attitude? De mismatch tussen de competenties die bedrijven van werknemers verwachten en de competenties die bij sollicitanten aanwezig zijn, is reëel en opvallend. U rest eigenlijk geen andere keuze dan uw werknemers zelf op te leiden. Die praktijk is ingeburgerd in Duitsland en Nederland, maar wat kan er bij ons?

Dinsdag 11 juni 2019 - 10.00 - 16.30 - Zaal Kattebroek - Elegemstraat 160, 1700 Dilbeek

Tijdens dit seminarie onderzoeken we samen met u de pistes die u kan volgen.

 • Werkplekleren in brede zin: alle vormen van niet in schooltrajecten vatbaar leren, van beroepscompetenties tot algemene vaardigheden en attitudes.
 • Duaal leren: het combineren van werken en studeren dat sinds enige tijd een mogelijkheid is in het Vlaamse onderwijs. Zijn hier al best practices te vinden? Kunnen we het systeem uitbreiden, buiten het secundair onderwijs?

We koppelen zoals altijd de theorie aan de praktijk door een beeld te schetsen van wat de overheid faciliteert, wat de wetenschap ons leert over de impact van werkplekleren en door over het muurtje te kijken bij bedrijven die innovatieve projecten afgerond hebben.

Prof. Eva Kyndt (KU Leuven) schetst de thematiek vanuit een academisch oogpunt: praktijkcases worden gebracht door vertegenwoordigers van VDAB, Audi Brussel, Gunvor Petroleum en Netwerk Levenseinde.

Programma

 • 10:00: Ontvangst met koffie
 • 10:30: Prof. Eva Kyndt (KU Leuven). Een schets van nieuwe wetenschappelijke inzichten in het domein van leren en het proces van mentoring.
 • 11:15: Ruth Raes (Netwerk Levenseinde). Leren als trigger van ingrijpende veranderingen in de organisatie.
 • 12:00: Lunch
 • 13:00: Bedrijfscases met:
  Els Blondeel, Sofie Devos (VDAB):  Specifieke bedrijfservaringen met IBO
  - Klaar De Rydt (Gunvor Petroleum): Acta vzw - een sectoraal opleidingscentrum als tool voor rekrutering
  - Heleen Devriese (Audi Brussels): Duaal leren in de praktijk bij Audi Brussels
 • 15:00: Vickie Dekocker en Bruno Tindemans (Syntra Vlaanderen) geven inzicht in het gigantisch potentieel van duaal leren voor verschillende groepen (leerlingen, studenten, werknemers). Ze illustreren hoe duaal leren kan bijdragen tot een grotere deelname van levenslang leren door twee innovatieve cases. Ook de to do’s voor Vlaanderen worden in beeld gebracht
 • 15:45: Einde en receptie
DEELNAMEVOORWAARDEN
 • Dit seminarie is bedoeld voor interne verantwoordelijken HR of Arbeidsrelaties (in vaste dienst of freelance). De deelnameprijs bedraagt € 250 (+ 21% btw) voor leden van HR Square en € 500 (+ 21% btw) voor niet-leden.
 • Indien drie interne HR- en/of opleidingsverantwoordelijken van dezelfde organisatie betalend deelnemen, komt een vierde gratis.
 • Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor externe adviseurs, onder voorwaarden. Geïnteresseerden nemen contact op met HR Square-netwerkverantwoordelijke Stephanie Beernaert.
 • Annuleren kan niet, vervanging is altijd mogelijk.
INSCHRIJVING EN INFORMATIE

Inschrijven kan via onderstaand formulier of door een e-mail met volledige contact- en facturatiegegevens (inclusief een eventuele bestelbon of bestelnummer) te sturen naar:

Stephanie Beernaert
stephanie.beernaert@hrsquare.be

U kan Stephanie ook aanspreken voor bijkomende informatie op 0471 69 15 90.

Met de steun van:

Schrijf u hier inFacturatiegegevens

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen