< Terug naar overzicht

HR Square November Conference (Dolce La Hulpe, 25-27/11/2020)

Hiërarchie en autonomie: een valse tegenstelling?

De kogel is door de kerk. De jaarlijkse HR Square November Conference zal plaatsvinden op de eerder geplande data, van woensdagavond 25 tot vrijdagnamiddag 27 november 2020, in Dolce La Hulpe. Het thema luidt ‘Hiërarchie en autonomie: een valse tegenstelling?’ Haal er maar meteen uw agenda bij. En denkt u ook even mee?

Om onbegrijpelijke redenen hebben we dit jaar wat langer gewacht om te beslissen over en te beginnen met de Conference. Maar nu schieten we dus uit de startblokken, met de steun van onze trouwe partners en enkele nieuwe, misschien ook met die van u.

Praktisch

We kozen deze keer niet om naar het nabije buitenland te trekken. Zo vermijden we de mogelijke sluiting van een landgrens. Belangrijker nog is dat we in Dolce La Hulpe de ruimte en de infrastructuur vinden om de Conference voor 100 procent veilig te organiseren. Het basisconcept en de timing blijven zoals vorig jaar: starten met een keynote op woensdagavond, afsluiten op vrijdagnamiddag. Tussenin brengen we weer een uitgelezen reeks sprekers en begeleiders voor interactieve kennisdeling vanuit wetenschappelijke, juridische, syndicale en bedrijfshoek.

Een blik op de Green Space in Dolce La Hulpe Brussels.
© Dolce by Wyndham La Hulpe Brussels

Twee zaken zullen helaas anders zijn. Gezellig met zes dicht bijeen aan een tafel samenwerken is nu niet aan de orde. Helaas sneuvelt ook de onvolprezen fuif op donderdagavond. Maar wees gerust: wij vinden waardevolle alternatieven.

Thema

De klassieke hiërarchische organisatie heeft een organogram dat eruitziet als een piramide. Het bedrijf is een strak geregisseerd schouwtoneel, elk speelt zijn rol en krijgt zijn deel. Iedereen kent zijn opdracht en zijn plaats in de pikorde. Er wordt gewerkt, zelfs goed gewerkt, maar de rigide structuur houdt betekenisvolle verandering en toepassing van nieuwe inzichten tegen. Door een gebrek aan autonomie van de medewerkers is er meer aandacht en inspanning voor het navigeren door de interne politiek om te promoveren of ter plaatse te blijven, dan voor het vinden van betere manieren om de fundamentele business te ondersteunen.

De voorbije paar decennia keerden de meeste managementtheorieën en een heleboel praktijkpogingen zich tegen het hiërarchisch organisatiemodel. Niet altijd met evenveel succes overigens. Vlakkere organisatie, zelfsturing, teamwerk, agile, autonomie: we kunnen nog wel even doorgaan. Maar werken al deze (pogingen tot) transformaties in het echt? Zijn de doelen bereikbaar voor alle organisaties? Hoe voelen de werknemers zich in, bij en onder deze veranderingen? Bestaan er ‘hybride’ bedrijven die elementen van het ene en het andere combineren? Welk type organisatie is het best bestand tegen plotse calamiteiten van gelijk welke aard?

Deze en tal van andere vragen onderzoeken wij samen met u, om tot nuttige inzichten te komen. Doet u mee?

Heeft u suggesties voor een praktijkgetuigenis of wil u die zelf brengen?

Contacteer Jos Gavel, jos.gavel@hrsquare.be, 0475 63 18 48.

Geïnteresseerd in deelname of partnership?

Contacteer Pascale Lenaers, pascale.lenaers@hrsquare.be,
0471 85 70 42. Zij houdt u dan ook op de hoogte van het concrete programma.

Een superior room in Dolce La Hulpe Brussels.
© Dolce by Wyndham La Hulpe Brussels 

Deelnemers en doelpubliekgarantie

Het aantal deelnemers bedraagt minimaal 100 en maximaal 120. HR Square garandeert tijdens de Conference de aanwezigheid van minstens 75% doelgroep-deelnemers. Doelgroep-deelnemers zijn: HR-directeurs en -managers (in vaste dienst of freelance), verantwoordelijken voor de arbeidsrelaties in hun organisatie (in vaste dienst of freelance), change managers, bedrijfsleiders van niet-HR-dienstverleners, vertegenwoordigers van overheid, werkgeversorganisaties en vakbonden.
De Conference is niet toegankelijk voor niet-doelgroep-deelnemers die niet tot het contingent van de partners behoren.

De individuele deelnameprijs (excl. 21% btw) bedraagt 1230 € voor leden van HR Square en 1650 € voor niet-leden.

Mocht de Conference niet kunnen georganiseerd worden wegens een lockdown, dan betalen wij u het inschrijvingsgeld terug.

Met de steun van


Schrijf u hier inFacturatiegegevens

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen