< Terug naar overzicht

HR Square Hands-on Training: Sociale Dialoog

Dinsdag 29 november, Baarbeekhoeve, Mechelen

Het overleg met werknemersvertegenwoordigers slingert zich als een rode draad doorheen al wat een HR-verantwoordelijke of leidinggevende doet binnen een organisatie. Sociale dialoog is vaak een struikelblok in organisaties, maar wanneer u het goed aanpakt, kan het ook een sleutel zijn tot een succesvol beleid.

In deze hands-on training gaan we op een interactieve manier in op die sociale dialoog en hoe u die tot een succes kan maken in uw organisatie.

We kijken naar het formeel overleg in de ondernemingsraad en het comité voor preventie en bescherming op het werk, zoomen in op hoe u omgaat met beschermde werknemers en welke rechten en plichten er zijn zodat u vol zelfvertrouwen in overleg kan gaan.

Voor wie?

Dit is een opleiding voor al wie contact heeft met de vakbondsafgevaardigden in de onderneming en daarbij op zoek is naar extra houvast (HR-verantwoordelijken, directieleden, managers...) De interactieve werkvorm zorgt ervoor dat zowel beginnende HR-verantwoordelijken als meer ervaren collega’s tot nieuwe inzichten komen.

Sessie 1

Sofie Claes & Manou Doutrepont,
experten Social Dialogue Network

Wat zijn nu precies de succesfactoren voor een goed sociaal overleg? Na deze sessie begrijp je de discipline om het verschil te maken in de werking van de ondernemingsraad en CPBW. Je krijgt de handvaten aangeboden om het syndicaal overleg aan te pakken. Tussendoor krijg je zeer praktische tips. Per slotsom voel je je meer zelfzeker om de regie in handen te nemen.

Experten Sofie Claes en Manou Doutrepont (Social Dialogue Network) bieden je inzicht in de echte dynamiek van de sociale relaties.

Sessie 2

Olivier Wouters, managing partner, Claeys & Engels
Tony Verlinden, HR Director Aviapartner

Hoe zorg ik ervoor dat mijn overlegstructuur afgestemd is op mijn ondernemingsstructuur? Wie mag de werkgever geldig vertegenwoordigen in de overlegorganen? Wat zijn de bevoegdheden van de overlegorganen (OR, CPBW, VA)? Hoe optimaliseer ik mijn huishoudelijk reglement om afspraken vast te leggen? Hoe behoud ik de lead van de interne en externe communicatie? Wat zijn de voor- en nadelen van het digitale syndicaal overleg anno 2022? Hoe ver reikt de ontslagbescherming? Hoe leid ik het sociaal overleg in goede banen? Wat zijn de do’s-and-don’ts aan de onderhandelingstafel? …

Tony Verlinden (vandaag HR Director bij Aviapartner, voordien Colruyt Group, Brico Plan-It, Elco-Ariston, Ecowerf, Base Company, Java, Manpower, Air Liquide…) en Olivier Wouters (Claeys & Engels) beantwoorden deze en andere vragen, schipperend tussen juridische regels en pragmatisme.

V.l.n.r.: Olivier Wouters (Claeys & Engels) en Tony Verlinden (Aviapartner) © Hendrik De Schrijver

Programma

 • 8:30 – 9:30: Onthaal & koffie
 • 9:30 – 12:15: Sessie 1
 • 12:15 – 13:30: Lunch
 • 13:30 – 16:15: Sessie 2

Praktisch

Waar en wanneer:

Prijs:

 • €349,00 voor leden/abonnees van HR Square
  Niet zeker of uw organisatie lid is van HR Square? Contacteer jens.ottoy@hrsquare.be, Event Manager
 • €399,00 voor niet-leden/niet-abonnees van HR Square
 • €699,00 voor niet-doelgroepdeelnemers (vertegenwoordigers van commerciële organisaties). Als commerciële organisatie koopt u standaard een 1+1 pakket: 1 ticket voor u als commerciële deelnemer + 1 ticket voor uw genodigde behorend tot de doelgroep (zie hierboven).

Annulatievoorwaarden:

 • De deelnameprijs blijft volledig verschuldigd tenzij de annulatie ons schriftelijk (per mail naar jens.ottoy@hrsquare) bereikt uiterlijk op 15 november 2022.
 • Een vervanger mag ook steeds uw plaats innemen.

Vragen?

Contacteer Jens Ottoy, Event Manager:

Met de steun van


Schrijf u hier inFacturatiegegevens

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen