< Terug naar overzicht

2Unchain: "Learn, Love, Live" - New insights towards great leadership

Keynote: Dr. Tomas Chamorro-Premuzic

Dr. Tomas Chamorro-Premuzic is een internationale autoriteit op het vlak van leiderschapsontwikkeling en organisatiepsychologie. Op vrijdag 27 september 2019 deelt hij op het leadership event van 2Unchain zijn wetenschappelijke inzichten over hoe we betere leiders kunnen selecteren en zo sterkere organisaties creëren.

Selectie van leidinggevenden? Ontdek een aantal lessen uit de wetenschap...

Uit zijn jarenlange studies rond leiderschap concludeert hij dat personen met narcistische eigenschappen – bedreven in het charmeren van anderen ten voordele van het eigenbelang – dikwijls zeer weinig hindernissen ondervinden bij het beklimmen van de organisatieladder.

Een hoge graad van zelfvertrouwen, overmoed en charisma worden immers vaak en onterecht gemaskeerd als competentie. Eenmaal de leidinggevende positie bereikt, zijn het echter die eigenschappen die in vele gevallen een nefaste impact hebben op de werknemerstevredenheid, het engagement en de productiviteit binnen teams en organisaties.

Om een organisatie te versterken zijn eerder empathisch vermogen, nederigheid en altruïsme bewezen nuttige eigenschappen. Met de stereotiepe bril, die we vandaag nog te veel gebruiken om leidinggevenden te selecteren, is het volgens dr. Tomas nog maar de vraag of personen met deze eigenschappen sneller, of zelfs ooit, in een leidinggevende positie terechtkomen.

De impact van leiderschap op inclusie van talenten

Talenten zijn schaars... zeker als je ze nog eens onderbenut of uitsluit. Om ervoor te zorgen dat we vanuit leiderschap kaders creëren, die verzekeren dat alle talenten binnen een organisatie optimaal worden ingezet, biedt dr. Tomas Chamorro-Premuzic een aantal oplossingen aan.

Wij nodigen u van harte uit om deze te komen ontdekken tijdens een prikkelend leadership event, georganiseerd door 2Unchain, op vrijdag 27 september 2019, in Congrescentrum Ter Elst in Edegem (Antwerpen).

Ook Niels Mertens (KU Leuven) en Jos Rovers (Het Eerste Huis) delen er hun expertise en ervaringen rond leiderschap en inclusieve organisaties.

Aansluitend volgt een rondetafelgesprek met An Nuyttens (Solvay), Dirk Van Gerven (NautaDulith) en Danielle Moens (Centre for balanced leadership), onder de deskundige leiding van Ihsane Chioua Lekhli (VRT, De Zevende Dag).

Programma

  • Participant registration between 12pm and 1pm
  • Welcome and introduction (start 1pm)
  • Sharing insights on his latest book, published by Harvard Business Review: 'Why do so many incompetent men become leaders ?' (and how to fix it) (dr. Tomas Chamorro-Premuzic)
  • The power of shared leadership (Niels Mertens)
  • Wholeness in selfmanaging teal organizations (Jos Rovers)
  • Round table: The impact of leadership on inclusion (An Nuyttens, Dirk Van Gerven, Danielle Moens)
  • Networking drink (between 4pm and 5pm)

Praktische info

  • Datum: vrijdag 27 september 2019 vanaf 12u
  • Plaats: Congrescentrum Ter Elst, Kattenbroek 1, Edegem

Schrijf je in aan het voordeeltarief van HR Square

Als trouwe lezer van hrsquare.be geniet u van een korting van €35 op het standaardtarief voor dit boeiend seminarie. De toegangsprijs bedraagt dan slechts €150 in plaats van €185 (btw excl.).

Ga via de onderstaande knop naar de inschrijvingspagina voor het event. Daar vult u onder 'Promo code' de code HRSQ in (in hoofdletters). De korting wordt dan automatisch in rekening gebracht.

Event sponsors

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen