HR Square-seminarie. Efficiënt motiveren

Langer willen werken, minder langdurige afwezigheden en een lager risico op burn-out: autonome motivatie heeft een positieve impact op belangrijke aspecten van werken, zo leren we uit wetenschappelijk onderzoek. Het belangrijkste in dit verhaal is dat uw organisatie effectief stevige impact kan hebben op de autonome motivatie van uw werknemers. Hoezo?

Securex HR for Experts: Cafetariaplan

Al uw werknemers zijn verschillend en krijgen graag extralegale voordelen die aan hen zijn aangepast. Met een cafetariaplan kunnen ze hun voordelen zelf kiezen. Dat zorgt voor tevreden werknemers en maakt van u een aantrekkelijke werkgever. Weet u niet hoe u er aan moet beginnen? Wij leggen u uit hoe u zo’n cafetariaplan implementeert in uw onderneming.

VOCAP: De diversiteit van burn-out - Tertiaire aspecten

De rol van de manager & HR bij stresspreventie en het terugdringen van ziekteverzuim is essentieel. Het in kaart brengen van de risicofactoren en het uitwerken van een stressbeleid is dus een goed idee, waarbij VOCAP je graag tools en inzichten aanreikt in de najaarseminaries rond burn-out. De novembersessie focust op de tertiaire aspecten van burn-out, met name het topic re-integratie na burn-out.

ProHR: Flexibiliteit & Mobiliteit

Mieke Deconinck, Senior associate bij Claeys & Engels, brengt een update over de wetgeving ivm Mobiliteit en andere actuele juridische topics. En uiteraard is er ruimte voor vragen en debat met het publiek.

VBO Social Academy: Naar een sociaal overleg op maat van de werknemer?

De inhoud van onze jobs en de werkomgeving veranderen radicaal, de manier waarop we werken nauwelijks. Dat botst. Tijd dus om ons arbeidsmodel grondig te herdenken tot een blauwdruk waarin het werk wordt afgestemd op de individuele behoeften en sterktes van de medewerkers. Eenheidsworst, collectieve regelingen en afspraken voor iedereen voldoen niet meer. Van sociale partners en beleidsmakers wordt verwacht dat ze een ‘New Deal’ sluiten. Werkgevers en vakbonden moeten mee. Elkaars vertrouwen herwinnen om een werkbaar evenwicht te vinden tussen het persoonlijk, collectief en bedrijfsbelang. Zonder het sociaal overleg uit te hollen. Cosmetische ingrepen volstaan niet, maar wie durft echt zijn masker afzetten?

VDAB-BIJBLIJFSESSIES: HR-TOPICS VOOR WERKGEVERS (november 2019)

Wil je graag op de hoogte blijven van de recente ontwikkelingen op het vlak van HR? Kom naar de VDAB-blijblijfsessies over HR-topics! VDAB organiseert deze infosessies in samenwerking met sociale secretariaten, sectorfondsen en werkgeversorganisaties.

Acerta: Tewerkstelling van buitenlanders in België

Wanneer niet-Belgen in België komen werken, rijzen heel wat vragen. Heb je als werkgever een arbeidsvergunning nodig om hen te werk te stellen? Moeten ze een arbeidskaart hebben? In welke situaties volstaat een single permit? Welke administratieve verplichtingen heb je als werkgever? Is het Belgisch recht van toepassing? Wij geven je de antwoorden op bovenstaande vragen in deze specifieke opleiding over de tewerkstelling van buitenlanders in België.

VESB: Studiedag burn-out

Op 27 november 2019 organiseert de VESB (Vereniging van Erkende Stress- en Burn-outcoaches) haar jaarlijkse congres over burn-out in Technopolis Mechelen. Een boeiend programma bedoeld, voor coaches, HR-verantwoordelijken, preventieadviseurs, psychologen, leidinggevenden, enz. Verschillende topsprekers delen in één dag de laatste wetenschappelijke inzichten over de aanpak van burn-out.

VOV-Beurs 2019

De 19de VOV-beurs wordt een waar L&D-festival, met verschillende podia en een unieke sfeer. Het is dé dag voor iedereen die met Leren en Ontwikkelen te maken heeft. De VOV-beurs is een begrip binnen het vakgebied.

VOCAP: De diversiteit van burn-out - Intervisie

De rol van de manager & HR bij stresspreventie en het terugdringen van ziekteverzuim is essentieel. Het in kaart brengen van de risicofactoren en het uitwerken van een stressbeleid is dus een goed idee, waarbij VOCAP je graag tools en inzichten aanreikt in de najaarseminaries rond burn-out. In deze laatste sessie wordt een intervisiemoment georganiseerd, waarbij u inzichten kan uitwisselen over uw eigen praktijksituaties en verdere vragen, bevindingen en cases kan bespreken.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen