< Terug naar overzicht

Wat wordt de meest opmerkelijke trend in HRM in 2015? Meer oog voor interne arbeidsmarkt en leiderschap


In 2015 verschuift de aandacht bij veel HR-afdelingen van externe kandidaten naar de eigen medewerkers. Mensen moeten langer werken en dus ook anders omgaan met hun loopbaan: zich continu blijven ontwikkelen en oriënteren. Ook organisaties moeten wendbaarder worden, alleen al onder druk van de economische realiteit. En voor wendbare organisaties en medewerkers is leiderschap en zelfleiderschap nodig. 

Druk blijft hoog 

Ondanks de eerste tekenen van economische heropleving, blijven de uitdagingen voor de HR-afdeling groot. Ten eerste is er de druk op de werkgevers. Door de druk op de begrotingen moeten overheid en social-profit-sector ‘meer met minder’. Ook in de privésector blijft de druk hoog: elke medewerker moet zijn maximale bijdrage leveren aan de rendabiliteit. Positieve en duurzame inzetbaarheid van álle medewerkers wordt cruciaal. Dat verhoogt vooral – en fors – de druk op leidinggevenden.

Ook voor de medewerkers is de uitdaging groot. De uitdaging om langer aan de slag te gaan en te blijven. Of voor jongeren: de druk om een nieuwe job te vinden en zich snel in te werken.

En ten slotte is het voor de maatschappij belangrijk dat we onze medewerkers gezond en gemotiveerd houden. Om langer en allicht ook anders te werken. De huidige inflatie aan burn-outs geeft aan hoe groot die uitdaging wel is. 

‘Talent mobility’ 

Dit najaar scande Ascento de ‘talent mobility’ bij een honderdtal bedrijven. Alle organisaties blijken te focussen op talent, oriënteren en ontwikkelen. Met meer accent op de medewerkers die al in dienst zijn dan op de rekrutering van nieuwe mensen. Uit onze ‘talent mobility’-scan blijkt ook de grote behoefte aan sterk leiderschap om die interne mobiliteit van talent waar te maken.

Daarvoor moet HR veel intenser samenwerken met collega’s en leidinggevenden. Stoppen met navelstaren naar de eigen HR-praktijken en -instrumenten. Leiderschap stimuleren en partner en coach worden van leidinggevenden.


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen