< Terug naar overzicht

Wat wordt de meest opmerkelijke trend in HRM in 2015? Het goede voornemen van HRM voor 2015


De voorbije jaren waren crisisjaren. Bedrijven plooiden terug op een overlevingsstrategie. De focus van HR in de ondersteuning van die strategie was het behouden en onderhouden van het aanwezige talent.

Vandaag geeft de voorzichtige economische beterschap zuurstof aan bedrijven. We dromen van én werken aan groei. In 2015 zal de focus van HR komen te liggen op het opnieuw opbouwen van het human capital om die groei mogelijk te maken, te versnellen en te versterken. Het aantrekken van nieuw talent zal cruciaal zijn om een succesvolle groei door te maken.

Ik ga ervan uit dat HR geleerd heeft uit de foute ‘oorlog om talent’-praktijken van voor de crisis, waarbij CEO’s uit de kleren gingen voor een goed cv en grote organisaties allerlei verleidingstechnieken toepasten met wagens, exotische reizen en ander snoepgoed. De rekruteringsmarketing van 2015 zal authenticiteit uitstralen. HR zal talent aantrekken waarmee ze een duurzame relatie wenst aan te gaan op basis van wederzijds ‘commitment’, gedeelde waarden en ‘goesting’ om samen te groeien. 

Ik wens alvast alle HRM’ers veel succes in 2015 bij het laten groeien van mensen én organisaties.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen