< Terug naar overzicht

Talent voort ontwikkelen


Le talent n’existe pas
Le talent, c’est d’avoir l’envie de faire quelque chose

Jacques Brel 

We hebben in HR nog steeds geen eensgezinde definitie van talent, laat staan een gedeelde visie op talentmanagement. Toch moet het mogelijk zijn een consensus te bereiken over een aantal sleutelbegrippen en –elementen waaraan we onze eigen praktijken kunnen aftoetsen en ze erop afstemmen. 

Het belang van de drie G’s 

Talent heeft te maken met drie simpele G-woorden: 

:: Je bent ergens GOED in.
:: Het gaat je GEMAKKELIJK af.
:: Je doet het GRAAG. 

Elke mens – zonder onderscheid – wil ergens goed in zijn. Iedereen wil ergens in uitblinken. Talentmanagement moet erop gericht zijn om de ruimte te creëren waarbinnen medewerkers hun mogelijkheden kunnen exploreren en hun talenten voort kunnen uitdiepen. Succesvol talentmanagement haalt het beste uit mensen door hen in te zetten op hun 3 G’s en richt de context zodanig in, dat die niet alleen maximaal tot hun recht komen, maar daardoor juist helpen de organisatiedoelstellingen efficiënter te realiseren. 

Het belang van dialoog 

Ons talentmanagement moet er dus op gericht zijn om de verdere ontwikkeling en maximale inzet van alle talenten binnen de organisatie mogelijk te maken en aan te moedigen. We moeten daarbij de menselijke drive en energie zo managen, dat ze helpen de objectieven van de organisatie waar te maken.

De sleutelfactor tot succes: dialoog. Gebruik het gesprek om het talent van uw medewerkers te kennen, te weten wat hen drijft. Onderzoek samen op welke manier dit binnen de organisatiecontext tot gemeenschappelijk succes kan leiden. Als we de context creëren waarbinnen alle talenten kunnen schitteren, dan schittert de ganse organisatie.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen