< Terug naar overzicht

Outsourcing. Outsourcing op maat


Moet HR volledig uitbesteed worden? Volgens ons niet. Bepaalde beslissingen kunnen immers alleen binnen de organisatie genomen worden: heeft iemand recht op een loonsverhoging? Moet een veranderingstraject uitgetekend worden voor bepaalde werknemers? 

Mythische grens 

Waar ligt dan de mythische grens? Wanneer kies je juist voor het uitbesteden van welke taken? In wezen kijken succesvolle organisaties op takenniveau naar outsourcing en niet op functieniveau. Vandaag is het immers mogelijk om modulair te gaan uitbesteden in functie van de behoeften van je organisatie, waarbij zelf keuzes gemaakt worden welke strategische functies je wil blijven doen.

Omdat het aantrekken en ontwikkelen van talent geen eenvoudige opdracht is, zien we dat organisaties vaak ervoor opteren om modules hiervan uit te besteden. Sommigen kiezen ervoor om het zoeken van kandidaten uit te besteden, maar de selectie en het assessment van kandidaten voor eigen rekening te nemen. Anderen willen dan weer liever enkel een beroep doen op experts om mogelijke kandidaten te screenen.

Vandaag zijn het aantal opties waaruit een organisatie kan kiezen ontegensprekelijk ontzettend toegenomen. Als HR-specialist en -dienstverlener is het dan ook van cruciaal belang om een dergelijk modulair aanbod in rekrutering, talentmanagement en ontwikkeling te kunnen aanbieden, zodat het bedrijf zelf kan bepalen waar deze mythische grens ligt. 

Flexsourcing 

Ook flexsourcing in administratieve taken is vandaag mogelijk. Hiermee willen we onze klanten de mogelijkheid bieden om flexibel gebruik te maken van outsourcing door zelf te beslissen welke administratieve taken er uitbesteed worden. Louter transactionele maar zeer tijdrovende HR-activiteiten (zoals loonadministratie) kunnen immers makkelijker uitbesteed worden. Onderzoek wees uit dat HR-managers gemiddeld amper 10 procent van hun tijd kunnen besteden aan de ontwikkeling en uitvoering van hun strategie, hetgeen net 90 procent toegevoegde waarde creëert voor hun organisatie.

In essentie heeft een HR-organisatie dankzij outsourcing op maat de nodige ruimte om in dialoog te gaan met zijn werknemers en hen te begeleiden in het creëren van een loopbaan in lijn met de doelen van de organisatie.

 


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen