< Terug naar overzicht

Opleidingen: Tempo, tempo! (auteur: Annelies Baelus)

“Werknemers bijten zich liever vast in korte, krachtige sessies. Begrijpelijk, kleine ‘snacksessies’ zijn makkelijker inpasbaar in de workflow.”

Jonathan Crary beschreef het onlangs in zijn essay ‘24/7 – Late Capitalism and the Ends of Sleep’: we moeten altijd bezig zijn. Een succesvolle job, een bruisende sociale kalender, het hoort er allemaal bij. Onze dag is geen marathon, maar een sprint. We moeten constant evolueren. Opleidingen vormen hier een belangrijke component van. Ze moeten namelijk op een hapklare manier kennis aanreiken, waardoor werknemers zichzelf verder kunnen verdiepen én het bedrijf meer expertise aan de man kan brengen.

Deze voorkeur voor snelheid en flexibiliteit merk ik ook op vanuit mijn professionele ervaring. Een paar jaar geleden wist ik al weken op voorhand hoeveel deelnemers er in een opleiding zouden zitten. Bedrijven schreven zich steevast op tijd in, angstig om de boot te missen. Nu worden we geconfronteerd met het omgekeerde: soms nog twee dagen voor de start van de opleiding komen bedrijven aankloppen met de vraag of er eventueel nog een plaatsje is. Een duidelijke mindshift, want in plaats van de agenda te blokkeren voor een opleiding, schrijven mensen zich nu pas in wanneer ze concreet zicht hebben op hun agenda en er zeker van zijn dat hun overvolle schema het toelaat.
Deelnemers zijn bovendien ongeziene multitaskers geworden. E-mails moeten beantwoord worden, telefoontjes kunnen nooit lang wachten. Tijd en focus zijn een luxe geworden die weinigen zich nog kunnen permitteren. Na de crisisjaren werden er ook heel wat functies weggefilterd, waardoor werknemers andere taken bij hun workload moeten nemen. Vaak betreden ze dan terra incognita, waardoor de vraag naar specifieke opleidingen blijft stijgen.
Werknemers bijten zich ook liever vast in korte, krachtige sessies. Begrijpelijk, kleine ‘snacksessies’ zijn makkelijker inpasbaar in de workflow. Soms kunnen we ook simpelweg niet anders: veel sociale wetgeving wordt bijvoorbeeld in schijfjes bekendgemaakt, waardoor infosessies hetzelfde patroon volgen. Wanneer een nieuwe component van de wetgeving vrijgegeven wordt, komen mensen liever kort langs om kennis bij te tanken. Ik merk dan ook steeds vaker dat zo’n snel, actuagedreven format populairder is dan een langere opleiding, op maat gemaakt voor het hectische leven anno 2015.


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen