< Terug naar overzicht

‘Oorlog om talent’ blijft


Binnenkort barst de ‘oorlog om talent’ weer volop los. Ook daardoor moeten bedrijven wel zelf iets doen om de arbeidsmarkt – of alvast hun eigen HR-beleid – te dynamiseren. Bedrijven zullen hun medewerkers veel meer moeten inzetten op hun talenten. Door de talenten en passies van hun medewerkers aan te spreken, zijn ze meer betrokken en renderen ze beter.
Als u uw medewerkers meer inzet op basis van rollen dan op basis van functies, zorgt u er ook voor dat die rollen meer aansluiten bij hun situatie op dat moment. Zo kunt u oudere werknemers tevens langer in dienst houden. Maar ook de instroom van jongeren mogen we niet uit het oog verliezen.

Rekrutering + retentie = rekrutentie

Vaak klagen bedrijven over de mismatch tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Het nieuwe systeem van jobstudenten – die nu het hele jaar tot 50 dagen kunnen werken – biedt bedrijven alvast nieuwe kansen om studenten in te zetten en tegelijkertijd op te leiden en klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Geef studenten jobs die een meerwaarde betekenen voor hun cv. Dat is een win-winsituatie voor bedrijf én student. Want rekruteren is maar een begin. Daarna is het belangrijk dat u de aangeworven medewerkers ook in huis houdt.
Dat kunt u samenvatten met de term ‘rekrutentie’. Als mensen starten in een nieuwe rol, is het belangrijk dat ze daarin kunnen groeien en zich ontwikkelen in hun nieuwe job en omgeving. Dan wordt retentie cruciaal. En rekrutering + retentie = ‘rekrutentie’. Meteen een manier om het rendement van uw organisatie versneld en duurzaam te vergroten.

< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen