< Terug naar overzicht

Met meer focus betere HR-investeringen


‘Mensen zijn het belangrijkste kapitaal van een organisatie.’ We horen het al lang. Waarom wordt er dan vaak zo moeilijk gedaan over het HR-budget? Omdat de impact van HR moeilijk te meten is. Er zijn al stapels academische boeken geschreven over het terugverdieneffect van HR-investeringen. Toch blijft het moeilijk om het echt evidence-based te becijferen. Probeer de baten van HR-investeringen maar eens echt te isoleren en meetbaar te maken.

Gericht meten

Krampachtig cijfers zoeken om HR-investeringen te verantwoorden, is hopeloos. En toch. Het blijft zinvol om belangrijke HR-projecten te onderbouwen met cijfers. Een voorbeeld: iedereen gelooft intussen wel dat investeren in personeelsengagement een positieve impact heeft op prestaties en op klantentevredenheid. Maar hebben hogere engagementscores ook impact op de verkoopresultaten?
Dergelijke specifieke HR-analytics zijn zinvol om investeringen te onderbouwen, om meer draagvlak te creëren bij leidinggevenden en om HR-veranderingen met succes te implementeren.

Meer met minder

Wellicht wordt ook uw HR-afdeling uitgedaagd om meer te doen met minder. Daarom is het belangrijk om in uw HR-aanpak de juiste prioriteiten te leggen. Om af en toe wat te schrappen om tijd over te houden om de juiste keuzes te onderbouwen en te verantwoorden. Daarbij kunnen HR-analytics echt helpen.

Meer efficiëntie

Daarnaast moeten we de efficiëntie van HR-processen verbeteren. Mij valt nog altijd op hoe groot de budgetten zijn voor rekrutering. Ze dreigen zelfs nog te stijgen door de krapte op de arbeidsmarkt en de effecten van de vergrijzing. Is dat altijd in evenwicht met de HR-budgetten voor talentontwikkeling of voor oriëntering van interne medewerkers?


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen