< Terug naar overzicht

Leidmotief voor goed HR-beleid (door Geert Volders, Ascento)


Het gevaar van het buzzwoord employability is dat het vaag en dromerig blijft. Hoog tijd dat we inzetbaarheid concreet vormgeven. 

Instroom 

Bij instroom wordt het de kunst om niet naarstig te blijven zoeken naar het schaap met vijf poten, en om open te staan voor andere doelpublieken en generaties. Om jonge mensen die niet het juiste diploma hebben, binnen te trekken met stages. Om oog te hebben voor intern aanwezig talent. 

Doorstroom 

Uit SERV-onderzoek blijkt dat één op de twee medewerkers geen volledige voldoening haalt uit zijn job. De economische crisis leidt ertoe dat ook ontevreden medewerkers toch op hun stoel blijven zitten. Oog hebben voor de ontwikkeling en oriëntering van de eigen medewerkers is nodig om geëngageerde medewerkers te krijgen. Vandaar de stijgende interesse voor loopbaanbegeleiding.

Moet je bang zijn dat je medewerkers dan weglopen? Uit onderzoek blijkt dat amper één op de vier mensen loopbaanbegeleiding willen omdat ze weg willen van hun huidige werkgever. Werken aan employability verhoogt de motivatie en zelfs de trouw van uw goede medewerkers, terwijl minder sterke medewerkers inzien dat ze hun geluk beter ergens anders gaan zoeken. 

Uitstroom 

Hoe gaat u om met langer werken? Hoe draagt u kennis en ervaring over van seniors naar juniors? Hoe stemt u uw uitstroom af op de beschikbare instroom? Uitstroombeleid is meer dan ontslagbeleid. Er is behoefte aan flexibiliteit, aan talent heroriënteren om ander talent aan te trekken. Een naakt ontslag is en blijft de laatste noodoplossing. Goede outplacementbegeleiding is dan cruciaal, maar uit onderzoek van Ascento en KU Leuven blijkt dat de belangrijkste factor van succesvol outplacement het zelfbeeld is van de werknemer. Vanuit een werkende positie heroriënteren kan voorkomen dat mensen langdurig werkloos worden. 

Employability moet u inpassen in uw bedrijfsstrategie, visie en waarden. Een geïntegreerde aanpak is nodig met als bindmiddel het juiste leiderschap én zelfleiderschap van de medewerkers. Want employability is een gedeelde verantwoordelijkheid – met een goed HR-beleid aan het stuur.


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen