< Terug naar overzicht

Interimmanagement: Ook HR heeft nood aan flexibel inzetbare experts

Vandaag is de werklast op uw afdeling in balans en draait het team op volle kracht. Morgen komt u handen tekort en is het kunst- en vliegwerk om deadlines te halen en aan de interne klanten een degelijke service te verlenen. Interimmanagement is dan een strategische keuze die snel de juiste expertise oplevert, ook voor HR. Een bijdrage van Ruth Janssens, Expert HR Interim Management bij Ascento.

Of het nu gaat over de pitbull recruiter die snel het juiste talent in huis weet te halen, de analytische payroll officer met kennis van verschillende applicaties of de generalistische HR-directeur die een veranderingstraject met zorg leidt: interimmanagement levert in veel gevallen een interessante tijdelijke meerwaarde. De markt van HR-interimmanagers biedt een brede waaier aan ervaren profielen die net over die competenties en vaardigheden beschikken die de HR-afdeling, om welke reden ook, voor bepaalde tijd mist. Bovendien is het op de arbeidsmarkt van vandaag duidelijk dat een vaste medewerker rekruteren heel wat tijd in beslag neemt, terwijl een interimmanager op korte termijn aan de slag kan, fulltime of parttime, precies volgens de nood van de organisatie.

Voor het inhurende bedrijf is het belangrijk dat het, net zoals bij de werving van een vaste medewerker, voldoende oog heeft voor de ‘perfect fit’. Heeft de persoon de juiste kennis en ervaring om impact te hebben waar nodig? Is er een culturele match tussen het bedrijf en de interimmanager? Een goede afstemming en duidelijke afspraken zijn nodig, al dan niet met ondersteuning van een neutrale intermediair. Een correcte selectie via een bemiddelaar gespecialiseerd in HR-profielen verhoogt de impact die een interimmanager zal hebben. Bovendien zal hij ook sneller op dreef geraken.

Kostenefficiënt

Het tarief voor een interimmanager is zeer eenduidig: u betaalt een dagtarief en eventueel een fee voor een bemiddelaar. Al naargelang van het profiel, de vereiste kennis en ervaring en de moeilijkheidsgraad van de opdracht zal het tarief hoger of lager zijn. Belangrijk in het totale kostenplaatje is het tijdelijk karakter van de opdracht, de korte inwerktijd en de snelle inzetbaarheid.

In de berekening van de kost van een vaste medewerker houden we niet alleen rekening met het brutoloon en de sociale bijdragen, maar ook met de extralegale voordelen, de dertiende maand, prestatiebonussen, opleidingskosten, ziekte en een eventuele fee voor een rekruteringsbureau en assessment. Om de vergelijking compleet te maken, houden we rekening met een langere inwerktijd, het al dan niet tijdelijke karakter van de opdracht en de krapte op de arbeidsmarkt.

Kortom, met een interimmanager is de return on investment vaak hoger dan verwacht.

■ De auteur, Ruth Janssens, is Expert HR Interim Management bij Ascento. Zij schreef deze bijdrage als lid van de adviesraad van HR Square.


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen