< Terug naar overzicht

HR & technologie: Opschuiven naar strategische rol (auteur: Véronique Brasseur)

“Er blijft nu ook meer tijd over voor de rol van HR als strategisch businesspartner.”

Technologie laat HR toe om op te schuiven naar de strategische plaats waar het thuishoort: aan de directietafel, als rechterhand van de CEO. Het tijdperk waarin alleen de CFO met zijn grafieken en cijfers over omzet, kosten en marge de strategische beslissingen beïnvloedde, ligt gelukkig achter de rug. Vandaag kunnen we ook het effect van een commerciële opleiding meten op de omzet. Of extra rekruteringskosten vermijden door de betrokkenheid van de medewerkers te vergroten. En zo zijn er nog wel meer HR-cijfers met financiële gevolgen die de HR-rapportering een extra strategische dimensie geven.

‘Return on investment’ aantonen

Door technologie verstandig te gebruiken om HR-processen te ondersteunen en te automatiseren, kunnen we vandaag gemakkelijker de ‘return on investment’ van onze HR-investeringen aantonen. Er blijft ook meer tijd over voor de rol van HR als strategisch businesspartner. Het is in die rol dat HR in de organisatie een echte toegevoegde waarde heeft en de nieuwe rechterhand kan worden van de CEO.

Bij t-groep hebben we bijvoorbeeld een goed geautomatiseerd performance-managementsysteem. Alleen voor opleidingen gebeurt er vandaag nog te veel manueel: tijdsintensief en moeilijk meetbaar. Daarom gaan we nu sterker inzetten op de automatisering van ons opleidingssysteem. Dat maakt alles transparanter voor alle stakeholders. De medewerkers en hun leidinggevenden krijgen met één druk op de knop hun hele opleidingshistoriek te zien van 2008 tot nu. Tegelijk maken we het opleidingsaanbod transparanter. We automatiseren de inschrijvingen en de rapportering. Door technologie slim te gebruiken om HR-processen te ondersteunen en te automatiseren, kunnen we de ‘return on investment’ van onze HR-investering meten en aantonen.

Ook voor ‘employer branding’

t-groep is een sterk gedecentraliseerde organisatie met een tachtigtal kantoren over het hele land. Voor het overzicht is automatisering van selectie en rekrutering belangrijk. Of ‘employer branding’ via Facebook, Twitter of LinkedIn. Of opleidingen via webinars.

Verzuipt de HRM'er in de technologiegolf? Verzuipen hoeft niet. Het kan gebruiksvriendelijk, efficiënt en transparant. Met eenvoudige processen, rapportering, dashboards en HR-analytics.


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen