< Terug naar overzicht

HR & technologie: Drie tips om méé te zijn (auteur: Sandra Schreyers)

“Je mag gerust grootse plannen hebben, maar begin klein. Lanceer eerst een aantal pilootprojecten.”

De nieuwe term voor organisaties om zich te onderscheiden, is wendbaarheid: de vaardigheid om snel in te spelen op nieuwe zinvolle trends en evoluties. Ook op het vlak van technologie verandert er veel. Zo komen er elke dag alleen al meer dan 1000 apps bij. Hoe kan HR hierop op een goede manier inspelen en door de bomen het bos nog blijven zien? De focus dient vooral te liggen op de opportuniteiten voor HR.

Door een meer doorgedreven automatisatie van de administratieve processen heeft HR immers meer dan ooit de kans om te evolueren naar een strategische partner. IT-systemen zijn een middel om voor HR meer ruimte te creëren om te focussen op haar missie: de organisatie laten groeien door een goed beheer, een efficiënte inzet én ontwikkeling van het menselijk kapitaal.

De technologische evoluties hebben ook een andere trend mogelijk gemaakt: HR-analytics. Dit stelt HR nu in staat om zich niet alleen te baseren op veralgemeenbare praktijken vanuit wetenschappelijk onderzoek, maar tevens om met data van de eigen organisatie aan de slag te gaan. Op die manier zal HR haar voorstellen meer kunnen onderbouwen met cijfers en feiten, waardoor haar stem meer gewicht zal krijgen en haar initiatieven meer zullen opleveren. Hoe pakken we dat best concreet aan? Alvast drie tips:

:: ‘Think big, act small’. Je mag gerust grootse plannen hebben, maar begin klein. Lanceer eerst een aantal pilootprojecten. Die werkwijze stelt je in staat om te leren en bij te sturen. Door simultaan verschillende pilootprojecten op te starten, kan je ook experimenteren, en ervaren wat werkt en wat niet werkt binnen jouw specifieke context.

:: HR heeft een netwerkrol. Als HR kom je namelijk in alle afdelingen en is het je rol om te verbinden. Gebruik dit netwerk dan ook om van te leren. Ga bijvoorbeeld langs bij de marketingafdeling en bekijk hoe zij sociale media inzetten. Dit kan jou helpen bij ‘employer branding’, recruitment via sociale media en dergelijke meer. Of steek je licht op bij de IT-afdeling en ga met hen in dialoog over hoe zij de toekomst op technologievlak zien.

:: Wees vooral nieuwsgierig. Stel vragen, onderzoek, experimenteer en leer.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen