< Terug naar overzicht

Hoogmis voor werkintrinsieke beloning


Ja, de overheid bepaalt de regels voor werkextrinsieke beloning. So, what else is new? Ja, we kunnen kankeren over een resem zwakheden en bedreigingen van de huidige politieke, economische en financiële realiteit. Wat winnen we erbij?
We vertellen het al een hele tijd: de motivatie van een individu komt van binnenuit. De nieuwe medewerker is op zoek naar zinvol werk. Naar een job die hem toelaat in ‘zijn energie’ te zitten. Naar een job die hem beter in zijn vel laat zitten.

Het feit dat we als werkgever beknot worden wat extrinsieke beloning betreft, is een extra stimulans om aandacht te hebben voor de intrinsieke factoren van werken en beloning. We merken dan ook dat alle moderne managementthema’s wel op de ene of andere manier over motivatie gaan. We hebben het voortdurend over ‘het nieuwe werken’, authentiek leiderschap, duurzaamheid, de wendbare organisatie, talentontwikkeling,… Het aantal succesverhalen neemt exponentieel toe.
Al deze thema’s hebben minstens één gemeenschappelijke noemer: we laten de individuele medewerker zelf verwoorden wat hem of haar motiveert. We creëren de ruimte om daar een open gesprek over aan te gaan én we helpen de medewerker in zijn zoektocht naar zinvol en energieversterkend werk.

De lijnmanagers en HR worden creatief uitgedaagd om meer met de mens en minder met de systemen of procedures bezig te zijn. Wat een verademing!
Zolang we fair kunnen blijven belonen, is de hedendaagse realiteit eerder een uitdaging om binnen onze organisaties warmer en menselijker te worden. Als dat niet motiverend werkt?!

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen