< Terug naar overzicht

Hoge eisen bij selectie: Ontwikkelen van potentieel (auteur: Hilde Goossens)

“Werkgevers zijn zich meer en meer bewust dat investeren in talent en ‘talent mobility’ sleutelbegrippen zijn.”

Werkgevers stellen vaak een ideaal profiel voorop. Tegelijkertijd hebben ze voldoende oog voor de realiteit en gaan ze zelf of samen met een partner na in welke mate kandidaten aansluiten bij het vooropgestelde profiel. De markt en de wendbaarheid die zowel bedrijven als medewerkers nodig hebben om flexibel en proactief in te spelen op de noden van de toekomst, zorgen ervoor dat er meer en meer focus gelegd wordt op een goede en solide basis en het potentieel om samen met het bedrijf te evolueren.

Ontwikkeling

Bij de invulling van vacatures wordt meer en meer aandacht besteed aan de mate waarin een kandidaat aansluit bij het vooropgestelde profiel én zijn/haar mogelijkheden om van daaruit voort te groeien. Assessments worden meer en meer gekoppeld aan een ontwikkelingsadvies, al dan niet samen met een onboarding-programma. Werkgevers zijn zich meer en meer bewust dat investeren in talent en ‘talent mobility’ sleutelbegrippen zijn.

Binnen organisaties zien we in dit kader ook een interne beweging. Waar men het vroeger vanzelfsprekend vond om extern te gaan, kijken we nu vaak ook intern. Van daaruit is er meer en meer aandacht voor oriënteringscenters, development centers en het uitwerken en begeleiden van loopbaanpaden. Dit heeft niet enkel een positieve invloed op het invullen van vacatures, maar ook op het aan boord houden van talenten.

Niet kant-en-klaar

De verwachtingen en noden van bedrijven zijn niet gedaald, organisaties hebben nog steeds nood aan professionals die samen met hen bouwen aan de toekomst. Wel zijn de inspanningen die organisaties leveren om talent te detecteren en te ondersteunen, sterker uitgebouwd. Anno 2015 zijn veel bedrijven zeker zo ver, dat ze er niet meer van uitgaan dat ze de kant-en-klare kandidaat vinden. Organisaties zijn meer en meer bereid om vacatures in te vullen met kandidaten die over een goede basis beschikken, samen met een aantal attitudes (wendbaarheid, leerbereidheid,..) die ze nodig hebben om te evolueren. Organisaties besteden meer en meer zorg aan het aanwervingsproces, samen met het onboarding- en mobility-proces om een duurzame toekomst uit te bouwen.


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen