< Terug naar overzicht

Het water is nog niet diep genoeg


Moeten we ons eigenlijk wel zorgen maken? We leven in een vrije-markteconomie, dus dit probleem op de arbeidsmarkt zal zichzelf wel oplossen als de tijd daar rijp voor is.
De voorbije jaren zijn er al veel goede maatregelen genomen, zowel door de overheid, als door de bedrijven. Al die maatregelen zijn erop gericht op korte termijn een oplossing te vinden voor het teveel aan werklozen en het tekort aan geschikte arbeidskrachten: we voorzien in bijscholing, we splitsen functies op zodat er niet-diplomagebonden takenpakketten ontstaan, we voegen extralegale voordelen toe aan ons salarisaanbod, we werven in het buitenland, we flexibiliseren arbeid tot in het extreme,…
Dus ja, we hebben veel bijgestuurd, maar we zijn nog niet veranderd. De arbeidsmarkt is dat echter wel. De sociaal-demografische evolutiecijfers tonen al een tijdje aan dat de krapte een langdurig fenomeen zal zijn. Maar welke rekruteerder heeft die cijfers op zijn bureau liggen? Welke manager gebruikt die cijfers vandaag om anders naar zijn organisatienoden te kijken?
Duurzaamheid is ook in dit geval het sleutelwoord om tot echte paradigmaveranderingen te komen. Laat ons stoppen met zoeken naar een 28-jarige burgerlijk ingenieur met MBA, zeven jaar ervaring en verworven leiderschapsvaardigheden. Laat ons stoppen met zoeken naar wat er niet is en starten met werken met wat er wél is: mensen, werkzoekenden. Laat ons aansluiting zoeken vanuit de binnenkant (passie van mensen gealigneerd op onze missie) in plaats van vanuit de buitenkant (competenties aligneren op functies).

Ik ben er vast van overtuigd dat we die richting zullen uitgaan. De paradigmashift komt er, maar nog niet vandaag. Het water is (blijkbaar) nog niet diep genoeg.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen