< Terug naar overzicht

Het Nieuwe Werken is een middel


Dé doelstelling van elke organisatie is continuïteit te verzekeren door het behalen van langdurig optimale resultaten. Dat was al zo 100 jaar geleden en dat zal het over 100 jaar wellicht nog zijn. De manier waarop de organisaties dat verwezenlijken, gaat mee met de tijdsgeest.

Resultaten zetten we neer met de mensen in onze organisatie. Ondanks de roep om verregaande individualisering, gaat het eigenlijk nooit om ‘IK’, maar wel om ‘WIJ’ en vooral over de bijdrage die IK lever tot die WIJ. Om zeker te kunnen zijn van mijn resultaten, is het belangrijk mijn bijdrage heel expliciet te maken en regelmatig op te volgen. Ik sta daarbij zelf garant voor mijn bijdrage en wordt enkel daarop aangesproken.

Moderne technologie en kantoorinrichting faciliteren tijds- en plaatsonafhankelijk werken en dus de wijze waarop ik mijn bijdrage kan realiseren. Het Nieuwe Werken is dus een middel, geen doel.

Het is ook mooi meegenomen en wellicht een stimulans, dat hiermee bespaard kan worden. Veel duurzamer wordt het wanneer het garanties biedt voor het langdurig behalen van betere resultaten.

Het Nieuwste Werken gaat dus ‘simpelweg’ om het outputgericht aansturen van zelfsturende medewerkers binnen zelfsturende teams. In deze zin zitten een pak randvoorwaarden: zelfsturende medewerker, zelfsturend team, outputgerichte doelstellingen, ondersteunende leidinggevende,… Die randvoorwaarden zijn meteen dé kritische succesfactoren en zij vragen de juiste aandacht, voorbereiding en begeleiding van én voor alle betrokkenen.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen