< Terug naar overzicht

Gezocht: partners in groei (auteur: Esther de Groot)


De vraag naar de belangrijkste eigenschappen van een kandidaat om bij Quintessence Consulting te komen werken, kunnen we beantwoorden met een lange ‘wishlist’. Maar wat is nu echt doorslaggevend? Even checken: 

:: Inhoudelijk professionalisme: uiteraard.
:: Relationele kwaliteiten: heel belangrijk.
:: Authenticiteit: vanzelfsprekend.
:: ‘Happy people’: zeker.
:: Verantwoordelijk en gedisciplineerd: evenzeer… 

‘Let’s grow’ 

Maar cruciaal is de gedrevenheid om te groeien: persoonlijk, professioneel, in relatie met klanten en collega’s. Niet toevallig luidt het Quintessence-motto ‘Let’s grow’. Dat verwachten we bovenal van onze eigen medewerkers.

Het is de gerichtheid op groei die zorgt voor continuïteit en succesvol samenwerken tussen medewerkers en organisaties. Wie bijblijft, mee is én mee wil, kan blijven verrassen. 

Feedback-zoekend gedrag 

Groeien houdt openheid in, alsook feedback-zoekend gedrag. Een permanente afstemming met de context waarin we werken en de mensen met wie we samenwerken, is daarin essentieel. We verwachten van (kandidaat-)medewerkers dat ze in staat zijn om feedback op te zoeken en hiermee aan de slag te gaan, om hun prestaties, kennis en aanpak telkens te optimaliseren en aan te passen aan de veranderende context waarin ze werken.

En groeien begint bij Quintessence al bij het selectieproces. We meten deze gerichtheid op zelfontwikkeling uiteraard door het inzetten van de beproefde praktijk waarvoor we gekend staan: het assessment center. We voegen hier een extra relationele component aan toe. Door simulaties te gebruiken als leermoment en de observaties samen te bespreken, krijgen we inzicht in de ‘learning agility’ van de kandidaat. Wanneer deze sterk wordt bevonden, begint het groeiavontuur echt!

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen