< Terug naar overzicht

Gezocht: lijnmanagers


Je moet het vandaag nog maar willen worden: lijnmanager. Die job is enkel nog weggelegd voor supermannen en –vrouwen: je geeft transformationeel en inspirerend leiding; je bent bezig met innovatie, procesverbetering, visie, empowerment, kwaliteit, besparingen, benchmarken, rapporteren, duurzaamheid; je doet etnisch, culturele en generatie-diverse teams samenwerken én daarnaast doe je ook gewoon nog eens je job.
Het is logisch dat in een dergelijke wereld de lijn om hulp roept en daarbij naar HR kijkt. Het wordt hoog tijd dat organisaties duidelijke keuzes maken over wat ze van hun leidinggevenden verwachten: zijn de aandeelhouders hun eerste zorg of zijn de mensen hun primaire focus? Als het de aandeelhouders zijn, wie zorgt dan voor hun medewerkers? Als het hun medewerkers zijn, wie zorgt dan voor de aandeelhouders?
Geen gemakkelijke keuze. Of toch? Er zijn al tonnen papier aan versleten, aan het nut en de toegevoegde waarde van zelfsturende teams. Weinigen zijn er tot op vandaag in geslaagd dit in de praktijk waar te maken. Toch is dat het enige model dat de leidinggevende voldoende ruimte geeft om met zijn medewerkers bezig te zijn, terwijl hij garanties heeft dat de doelstellingen worden behaald en dat dus ook de aandeelhouders tevreden zullen zijn.
En als de lijnmanager met zijn medewerkers bezig is, dan kan HR zich weer focussen op zijn ondersteunende taak: het coachen van de leidinggevenden in hun rol, het opzetten van HR-processen die de zelfsturing ondersteunen en het werk maken van strategisch duurzaam HRM.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen