< Terug naar overzicht

Geef ondernemerschap een boost: Financiële participatie versterkt betrokkenheid

Medewerkers betrekken bij het behalen van bedrijfsdoelstellingen verhoogt de motivatie en retentie. Door tegelijk in te zetten op financiële participatie, kunnen ondernemingen het ondernemerschap echt een boost geven. Een bijdrage van Annelies Baelus, Director Acerta Consult.

In 88 procent van de Belgische bedrijven betrekt het management de medewerkers bij het behalen van de bedrijfsdoelstellingen. Erg mooi én een verbetering ten opzichte van eerdere bevragingen die we over dit onderwerp organiseerden. Tegelijk valt op dat 51 procent van de werkgevers werknemers mee laat delen in de successen door middel van een financiële beloning. Dat wil zeggen dat nog een heel deel van de ondernemingen wél aan werknemers vragen naar hun ideeën om de doelstellingen te behalen, maar wanneer de onderneming daar dan ook in slaagt, de werknemers daar niet altijd de vruchten van plukken. Dat is een gemiste kans, want financiële participatie versterkt het effect van medezeggenschap.

Motivatie, retentie en tevredenheid

Uit ons onderzoek, dat we organiseerden in samenwerking met Etion, het forum voor geëngageerd ondernemen, blijkt dat ondernemingen vooral inzetten op participatie omdat ze er – terecht! – van overtuigd zijn dat participatief ondernemen het werknemersengagement verhoogt. Het belangrijke bijkomende voordeel van participatief ondernemen is dat het makkelijker is om medewerkers te behouden. Wie ziet wat zijn of haar bijdrage is aan het geheel, is meer gemotiveerd en dat leidt vaak tot betere retentie en binding met de onderneming.

Ook de ondernemingen zelf beseffen dat. Zo legt 82 procent van de respondenten de link tussen participatief ondernemen en retentie. En 85 procent linkt het met meer tevredenheid.

Van premie tot cafetariaplan

Er zijn verschillende manieren om financiële participatie op te zetten en zo ondernemerschap binnen de organisatie te stimuleren. De meest eenvoudige daarvan, zeker sinds de nieuwe regeling, is de winstpremie. Het enige wat de onderneming moet vastleggen, is welk deel van de eventuele winst naar de werknemers zal gaan en hoe die wordt verdeeld. Omdat de administratie ervan bijzonder eenvoudig is, kan het erg snel worden ingevoerd.

Een andere manier om financiële participatie in te voeren, is via de niet-recurrente resultaatsgebonden bonus. Waar bedrijven participatie koppelen aan het financiële, kiest 54 procent voor zo’n cao-90-bonus. Zo’n bonusplan laat toe om slimme, meetbare, collectieve doelstellingen af te spreken en werknemers te belonen als die worden behaald. De meeste ondernemingen kijken daarvoor alleen naar omzet of winst, maar de mogelijkheden gaan veel verder. Zo kan je een daling van het aantal werkongevallen tot doel stellen, een stijging van de klantentevredenheid, of de besparing van energie. Zo’n bonusplan wordt ingevoerd via een bedrijfs-cao, wat betekent dat doelstellingen collectief worden afgesproken, waardoor ze meteen ook breed gedragen zijn.

Maar ook cafetariaplannen zijn een vorm van financiële participatie, niet omdat de werknemer beloond wordt voor zijn bijdrage bij het behalen van bepaalde doelstellingen, wél omdat het hem zeggenschap geeft over de samenstelling van het loonpakket. Bovendien biedt het de opportuniteit om als onderneming je ‘kleur’ nog eens in het zonnetje te zetten door de keuze van de voordelen die je in de ‘winkel’ zet – en welke niet. Dat effect wordt nog versterkt als de werknemer mee kan bepalen welke voordelen er gekozen kunnen worden. Het cafetariaplan geeft werkgevers een instrument om tegemoet te komen aan de specifieke wensen van hun werknemers, zonder dat het hen een cent extra hoeft te kosten. Het loonpakket legt immers vast wat de kost mag zijn. Hoe de werknemer het dan invult, maakt voor de loonkosten geen verschil.

De auteur, Annelies Baelus, is Director Acerta Consult bij Acerta. Zij schreef deze bijdrage als lid van de adviesraad van HR Square.


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen