< Terug naar overzicht

En ook nog de beste hobbykok… (door Bart Mortier, Ascento)


Wat de arbeidsmarkt vandaag verwacht? Dat we ons met hart en ziel ‘smijten’ (zelfs in de stomste jobs en opleiding), motivatie en passie faken, continu enthousiast zijn. Zo veroorzaken werkgevers burn-outs, depressies en neuroses. 

Overdrive 

Psychoanalyticus Darian Leader waarschuwt dat de hedendaagse arbeidsmarkt manie verheerlijkt. Hij legt de link met het stijgend aantal manische depressies. Het ziektebeeld wordt zelfs streefdoel: we moeten vooral sterk in onszelf geloven, enthousiast het verschil maken, voortdurend met elkaar in contact staan. Typische kenmerken van manische depressie: we zitten voortdurend in overdrive en remmen te weinig af. Dat leidt tot opgebrande medewerkers en bedrijven. Het werkt zelfs door in de vrije tijd: we willen op zijn minst de Mont Ventoux bedwingen, de beste hobbykok van het land zijn, vooral geen ‘loser’. 

Afstand 

Hoe herken je de symptomen? Het is belangrijk afstand te nemen, ook letterlijk. Er niet voor terugschrikken om de stilte op te zoeken om af te kicken van een wereld die constant accelereert. Mindfulness is zo’n antwoord. Nog belangrijker is een cultuur creëren die waarachtigheid, authenticiteit en samenwerking erkent als sterke waarden.

In het Westen hebben we sterk het gevoel dat we alleen verantwoordelijk zijn voor ons succes. Toch hebben we nood aan geborgenheid, bevestiging en ondersteuning van groepen en zeker van leidinggevenden. Mensen komen het best tot hun recht in een cultuur waarin ze hun talenten kunnen ontwikkelen, met vallen en opstaan. Daarvoor moeten ze de ruimte krijgen. 

Evenwicht 

Een open, authentieke, waarachtige houding tegenover elkaar zorgt voor evenwicht tussen dynamiek en rust, tussen succes en leren van fouten. Misschien wordt het tijd om te stoppen met elkaar op te peppen en op te jagen, en moeten we terug naar wat minder netwerkcontacten op LinkedIn en Twitter, en naar meer diepgaande face-to-face-relaties. Naar meer duurzaamheid en minder oppervlakkigheid. Misschien dat medewerkers dan weer hun natuurlijke ritme vinden, oog hebben voor hun innerlijke drijfveren en van daaruit, in het belang van iedereen, invulling geven aan hun activiteiten.


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen