< Terug naar overzicht

Een kwestie van mensen verbinden (door Esther de Groot)


Leidinggevenden staan voor een moeilijke job. “Je kan het vergelijken met schaken op 37 borden tegelijk”, volgens professor Fred van Eenennaam, verbonden aan onder meer de Erasmus Universiteit Rotterdam. Dat klopt, de complexiteit van leidinggeven is de laatste jaren steeds groter geworden.

We zien drie belangrijke oorzaken. Ten eerste leven we in een samenleving die elke dag complexer wordt. Het aantal stakeholders met een duidelijke stem neemt toe. En daar heeft een leidinggevende op microniveau ook mee te maken. Een tweede oorzaak is de dalende tolerantie voor imperfectie op het vlak van leiderschap. En tot slot verwachten we uiteenlopende competenties. Onze ideale leider is de inspirerende strateeg, weet duidelijke operationele doelstellingen te concretiseren en biedt dagelijkse coaching om zijn team van medewerkers te ondersteunen in hun opdracht. 

‘Goesting!’ 

Gelukkig zijn er nog steeds leidinggevenden die elke dag met enthousiasme hun rol opnemen. De wil en motivatie om er het maximum uit te halen, is essentieel. Leiderschap gaat over verantwoordelijkheid willen nemen voor jezelf en anderen, en hoort een bewuste keuze te zijn. 

Authenticiteit 

We moeten ook af van het beeld van de perfecte leider, vertegenwoordigd in één persoon. Door je eigen talenten en sterktes, je ‘drivers’ en motivatie, maar ook je ontwikkelingspunten goed te kennen, ben je in staat om ze rendabel in te zetten. Authenticiteit staat niet voor het verontschuldigen van tekorten, maar door ze open te benoemen, worden ze bespreekbaar en kunnen ze aangevuld worden binnen het team. Gedeeld leiderschap biedt dus kansen om succesvol te blijven. 

Verbinden 

Tot slot ligt er een belangrijke troef voor succesvol leiderschap op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. Organisaties worden steeds vaker gewikt en gewogen door het grote publiek op basis van hun waarden: waar staan ze voor?. Laat dat nu net helpen om ook medewerkers te binden: transparantie en eerlijkheid. Door te appelleren aan gemeenschappelijke passies of ‘drives’ worden medewerkers een duurzaam team, dat betrokken is en zich verantwoordelijk voelt.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen