< Terug naar overzicht

Ecologisch omgaan met menselijke energie


Neen, ik ben geen doemdenker. Er zijn overal gevaren en je kan voor alles waarschuwen, maar ik zie geen probleem met het inzetten op passie en motivatie. Duurzaamheid is hét thema van vandaag, ook voor HR. Hoe kunnen we niet alleen ecologisch omgaan met materiaal, grondstoffen, natuurlijke brandstoffen en voeding, maar ook met mensen en menselijke energie?

Ik vind het goed dat er organisaties zijn die van hun medewerkers verlangen dat ze gemotiveerd of gepassioneerd zijn voor en door hun job. Voor zover dat dit ook betekent dat die organisaties systemen en processen opzetten om mensen binnen hun energiezone in te zetten.

Passie is geen elitair begrip dat zomaar eenzijdig in te vullen is. Passie is heel individueel. Je krijgt het door zinvol te werken. Dat betekent dat het werk op dat moment de juiste plaats inneemt in je leven.

Wat maakt dat mensen met een blij gemoed alle dagen aan de slag gaan aan de band in een assemblagefabriek of dat een vrachtwagenchauffeur elke dag opnieuw graag alleen in zijn cabine dezelfde file trotseert? De kernvraag die we die mensen moeten stellen, luidt: wat maakt u gelukkig bij ons? Als we als organisatie kunnen bijdragen aan dat geluk, dan kunnen we meteen ook verwachten dat de medewerker de job met de nodige ‘goesting’ doet. Kunnen we niet bijdragen, dan mogen we van de medewerker verwachten dat hij zelf op zoek gaat, bijvoorbeeld via de loopbaancheques van de VDAB. Die ‘goesting’ wordt dan een gedeelde verantwoordelijkheid en voorwerp van zelfreflectie en dialoog.

Ik zie uit naar een wereld waar de meerderheid van de medewerkers op zonne-energie rijdt. Dan wil ik als HR wel voor de nodige zon zorgen. Op die manier laten we de bedrijven, die hun medewerkers op fossiele brandstof laten rijden, ver achter ons.

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen