< Terug naar overzicht

competentiewatcher


Hebt u ze ook gezien? De politici laten zich weer eens van hun mooiste kant zien. Elk van hen gaat voor hun “2 minutes of fame” in de hoop ooit onsterfelijk te worden.
Begrijp me niet verkeerd. Ik ben een democraat. Maar zo nu en dan bekruipt mij een onbehagelijk gevoel dat we wel een heel erg zware prijs betalen voor onze democratie.
Dat doet me dan dagdromen … het zou toch beter zijn mochten kandidaat-politici eerst aan een assessment onderworpen worden vooraleer ze zich verkiesbaar mogen stellen. Welke competenties zouden dan in hun profiel voorkomen? Beloftes nakomen, tijdig beslissingen nemen, algemeen belang boven eigen belang plaatsen, onderhandelen vanuit een win-win, eerlijk communiceren, …
Goh … zouden we ze dan ook jaarlijks mogelijk evalueren op deze competenties? Dan zouden ze na 4, 5 of 6 jaar met een rapport naar de kiezer kunnen gaan waarin hun competentie-evolutie is opgenomen. Dat zou het kiezen toch wat gemakkelijker maken, niet?
Maar dan word ik terug wakker in de realiteit van onze democratie. De politici – competent of niet - zijn nu gestart met hun kiescampagne. Straks zitten onze brievenbussen weer vol ongevraagde propaganda en kunnen we in juni alweer een hoogdag vieren van onze Belgische democratie. Hoera! (al zou ik ze liever op hun competenties mogen beoordelen dan enkel een bolletje te kleuren naast een naam :-)

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen