< Terug naar overzicht

Bestaat HR nog over 5 jaar? NEE, zeker niet in deze gedaante


Nee, het HRM van vandaag bestaat liefst niet meer binnen 5 jaar. De inhoudelijke en organisatorische veranderingen en evoluties, zowel op maatschappelijk als op HRM-vlak, beïnvloeden het werkveld van de HR-professional steeds meer. 

Twee domeinen 

Het managen van de human resources splitst zich uit in twee grote domeinen. Enerzijds zal het personeelsbeheer – de operationele taken, zoals personeelsadministratie, payroll, wetgeving – (opnieuw) verhuizen naar het departement Finance & Administration. Anderzijds is het van dichtbij opvolgen en begeleiden van competenties en talenten én van onze individuele medewerkers de opdracht van iedereen die met mensen werkt en dus in eerste instantie van de leidinggevenden. 

Architect 

HRM is dood, leve OBM (‘organisational behaviour management’). Wij worden de architect van de mensvriendelijke organisatie. We werken op strategisch niveau aan de structuur en de leefregels die van onze organisatie een waarderend huis maken, waar transparantie, open feedback en groei vanzelfsprekend zijn en alle medewerkers het gedrag vertonen dat nodig is om samen op lange termijn succesvol te zijn.

We werken daarbij actief met evidence-based management en met analytics om aan te tonen wat wel en wat niet werkt. En we zorgen voor tools en instrumenten die onze visie vertalen naar de werkvloer.

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen