Hilde Janssens nu ook Director Learning Digital Xylos & Bagaar

Hilde Janssens, sinds december CHRO bij IT-dienstverlener Xylos & Bagaar (Oksalys Group) krijgt er als Director Learning Digital een verantwoordelijkheid bij. Janssens studeerde af als Maatschappelijk Assistent (Katholieke Hogeschool Leuven, 1999) en behaalde ook een master HRM (Vlekho Business School, 2003). Tussen 1999 en 2006 werkte zij eerst als payroll officer en vervolgens als HR-consultant voor Securex.

Tips bij ‘Zoommoeheid’

Na maandenlange lockdown heeft bij menigeen de digitale moeheid toegeslagen. Thuis, op het werk, op school: overal zijn videogesprekken het communicatiemiddel geworden. VUB-professor Veerle Hermans, gespecialiseerd in ergonomie, geeft vier tips.

Ontslagen werknemers: willen zij terugkeren?

Meer dan een kwart van de ontslagen werknemers is bereid terug te keren naar zijn vorige werkgever. Bij wie een goed contact met de ex-werkgever onderhield, stijgt dat percentage zelfs tot meer dan de helft. Toch krijgen slechts vier op tien ontslagen werknemers een exitgesprek.

Ondanks social distancing toch goede sfeer op kantoor

Bijna zeven op tien werknemers beseffen door het verplichte thuiswerk hoe belangrijk het contact met collega’s is voor hun motivatie en werkplezier. Een derde blijft na de lockdown toch liever thuiswerken. Bijna de helft van de werknemers die terug op kantoor werken vindt de grotere afstand eerder een zegen dan een vloek.

Werkplek als infectiebron

Een groot deel van de coronapatiënten die weten waar ze hun besmetting opliepen, wijzen naar de werkplek. Vooral zorgwerkers geraken besmet op het werk. Dat blijkt uit de wekelijkse aflevering van de Grote Coronastudie.

Testen en opsporen loont

In de vierde editie van de publicatie ‘Covid-19 en de wereld van werk’, breekt de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) een lans voor meer en uitgebreider testen en opsporen. Dat is beter dan lockdowns of gelijkaardige toestanden.

Is informatie verkregen van nieuwe werkgever bruikbaar in geschil met ex-werknemer?

Het gebeurt af en toe dat een werkgever in het kader van een geschil met een voormalige werknemer informatie aanwendt die hij heeft verkregen van een derde zoals de nieuwe werkgever. Kan een werkgever dergelijke informatie echter gebruiken? Is dit niet strijdig met de GDPR? Over deze vraag sprak de Geschillenkamer van de Gegevensbeschermingsautoriteit zich uit in een beslissing van 21 februari 2020.

Inge Janssens Head of HR MWINGZ

Inge Janssens is Head of Human Resources, Communications & Business Support bij MWINGZ, een joint-venture van Proximus en Orange om 5G, de nieuwste generatie mobiel internet, uit te rollen.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen

Laura Sonck HR Business Partner ORAC Decor

Laura Sonck ruilde Imperial Meat Products voor Orac Decor waar ze sinds april HR Business Partner is. Het Oostendse familiebedrijf produceert en verkoopt interieurdecoratie. Het telt meer dan 300 medewerkers en is actief in 90 landen.

Tania De Greef HR Manager Ziegler Group

Tania De Greef is sinds april HR Manager/Projects bij logistieke dienstverlener Ziegler Group. De voorbije tien jaar was ze HR Manager bij Rotra, eveneens een logistieke dienstverlener. Daarvoor was ze vijf jaar HR Manager bij het Franse internationaal transportbedrijf Giraud International.