Koetjes en kalfjes verbeteren teamproductiviteit

Managers moeten hun medewerkers aansporen tijd te maken voor een korte babbel over familie of hobby’s. Dat verbetert de productiviteit en versterkt de relaties binnen een team, volgens onderzoek aan de Londense Kingston University.

Kijk verder dan AI, gig en vergrijzing personeel

Artificiële intelligentie en automatisatie, de gig-economie en een verouderend en multi-generationeel personeelsbestand: dit zijn de drie belangrijkste bekommernissen van HR-professonals volgens een internationale HR-consultancy. Maar er zijn meer zaken die niet mogen verwaarloosd worden.

Hoe meer data, hoe meer buikgevoelbeslissingen

Managers en kaderleden ervaren enorme druk bij het nemen van belangrijke beslissingen op het werk, veel meer dan als ze belangrijke beslissingen nemen in hun privéleven. Dit noopt velen ertoe vooral aan risicobeheersing te doen in plaats van te streven naar potentieel succes.

Sociale verkiezingen: 15 procent bedrijven stemt elektronisch

Minstens 15 procent van de werkgevers zet voor de volgende sociale verkiezingen in op e-voting. De versoepeling van de procedure slaat dus aan. Het gemak, de snelheid en de relatieve kost van e-voting hebben veel bedrijven over de streep getrokken. Vier jaar geleden stemden minder dan 1 procent van de ondernemingen elektronisch.

Geert Volders Partner BDO Advisory Organisation & People Transformation

Geert Volders is partner bij BDO Advisory Organisation & People Transformation. Volders heeft een master Psychologie (KU Leuven, 1986) en startte zijn carrière bij Masterfoods waar hij verscheidene sales- en marketingfuncties uitoefende. In 1996 stapte hij over naar Pepsico Fritolay waar hij Marketing Director werd. Tussen 1999 en 2002 was hij Managing Director van Jobat. Vervolgens werd hij bij Acerta Managing Director Sales & Marketing. Hij bleef er tien jaar. In september 2013 werd hij algemeen directeur bij Ascento. In juni 2019 werd Volders General Manager ad interim van Aviato Academy, een organisatie die vanaf sinds 2019 trainingen en opleidingen aanbiedt in cargo & handling, security & compliance en health & safety op en rond de luchthaven van Zaventem.

Martijn Mampaey HR Manager Datashift

Martijn Mampaey is sinds kort HR Manager bij het Mechelse adviesbureau Datashift. Mampaey heeft een master Meertalige Communicatie (KU Leuven, 2015) en startte zijn loopbaan bij Bakker & Partners als recruitment consultant. De voorbije twee jaar was hij Talent Officer bij omni-channel activation platform BD MyShopi.

Mieke Oliestelder Expert HR & Personeelsadministratie gemeente Olen

Mieke Oliestelder is Expert HR & Personeelsadministratie bij de gemeente Olen. Na haar bachelor HRM (Katholieke Hogeschool Leuven, 2008) begon Oliestelder bij Hays als consultant Banking & Insurance. Ze groeide er al snel door tot senior consultant Banking & Insurance en Teamleader Banking & Insurance. Na ruim acht jaar werd bij Cegeka Resource Manager en People Manager en bleef dat tot begin dit jaar.

Géraldine Van Ael HR Business Partner bij PVH Corp

Géraldine Van Ael is HR Business Partner bij PVH Corp., het Amerikaanse modebedrijf met merken zoals Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Van Heusen en Arrow in portfolio. Van Ael heeft een professionele bachelor Toegepaste Psychologie, richting Arbeids- en Organisatiepsychologie (Thomas More Hogeschool, 2015) en een postgraduaat HRM (HUB Ehsal, 2016). Ze startte haar loopbaan als HR-consulent bij HR-dienstenverlener ASAP. Ruim een jaar later stapte ze over naar Coolblue als HR-medewerker.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen

Julie Van Gorp Recruitment & Employer Branding Expert Bewire

Julie Van Gorp is Recruitment & Employer Branding Expert bij IT-consultant Bewire. Van Gorp heeft een master Psychologie (KU Leuven). Van november 2010 tot september 2013 was ze consultant bij Synergie Careers. Na een korte tussenstop bij rekruteringsbureau Maandag als accountmanager engineering werd ze in de zomer van 2014 Recruitment Manager bij la Lorraine Bakery Group. Na anderhalf jaar groeide ze door tot HR Business Partner. De voorbije twee jaar was Van Gorp Human Capital manager bij Triamant, een aanbieder van vernieuwende woon- en leefomgevingen.

Steeds minder ontslagen

Vorig jaar werden 15 procent van de contracten van onbepaalde duur beëindigd in België. Dat was voor het eerst in drie jaar een daling. Opmerkelijk is dat het initiatief vooral van de werknemer komt. Een op drie stopzettingen gebeurde op initiatief van de werknemer, een op vijf op dat van de werkgever.