Hoe doet HR het in de crisis? Goede vraag met verschillende antwoorden.

Hoe kijken uzelf, de C-mannen en -vrouwen naar HR tijdens en na corona? Dat was de centrale vraag in een enquête bij ruim 1.500 respondenten uit de drie categorieën door HR-dienstverlener Sage. Zij kwamen uit het VK, de VS, Canada en Australië. Wij geven u de highlights voor wat ze waard zijn en ter overweging. Het zal u niet verbazen dat de percepties en verwachtingen niet altijd overeenstemmen.

Positie van vrouwen op het werk: België doet het niet slecht, maar alles kan beter

Gisteren was het Internationale Vrouwendag. Voor een combinatie van vijf belangrijke indicatoren over de economische positie van vrouwen – de gelijkheid van inkomens mannen, het percentage werkende vrouwen (zowel in absolute termen als ten opzichte van mannen), het werkloosheidspercentage en het percentage vrouwen met een voltijdse baan – doet België het volgens OESO-statistieken niet slecht. Vooral qua loon zit het bijna goed, maar nog niet helemaal…

Joke Goedeweeck HR-manager bij Dataroots

Joke Goedeweeck werd HR-manager bij het Leuvense Dataroots, een sterk groeiende AI-bedrijf. Goedeweeck is bachelor Maatschappelijk Werk (Katholieke Hogeschool Leuven, 2006). Zij startte in 2007 bij uitzendbedrijf Unique en stapte in 2010 over naar AUSY (Randstad Group) als IT Resource Consultant. Zij groeide er door tot HR-directeur in 2015.

Christof Kieboom Head of HR, Change & Communication bij YPTO

Christof Kieboom is Head of HR, Change & Communication bij YPTO, het filiaal van de NMBS dat de IT-diensten van het spoorbedrijf verzorgt. Kieboom is master Toegepaste Economische Wetenschappen (VUB, 2003). Hij begon als HR Officer Compensation & Beneftis bij Komatsu. Een jaar later werd hij HR Officer bij Charles River Laboratories. Tussen 2006 en 2012 vervulde hij verscheidene opdrachten als HR-interimmanager. In september 2012 werd Kieboom Senior HR Business Partner voor de vestiging in Geel van logistieke dienstverlener Kuehne + Nagel. In maart 2016 stapte hij over naar DS Smith Plastics Division (nu DW Reusables) als HR Director. Daar evolueerde hij tot Global HR Workstream Director en later VP HR.

Bart Van Lierde HR Director bij Qualiphar

Bart Van Lierde promoveerde na een jaar van HR Manager tot HR Director bij Qualiphar. Van Lierde is bachelor Bedrijfsmanagement-Marketing (Hogeschool Gent, 1996). Hij was tussen 2003 en 2012 vooral actief in Payroll Management, bij Partena, Mediafin, Compass Group en Puratos. Van 2012 tot eind 2019 voerde hij tijdelijke opdrachten uit in HR, Comp & Ben en Payroll bij toonaangevende bedrijven. Begin 2020 werd hij HR Manager bij Qualiphar.

Elke Rottier HR Business Partner bij VK Architects & Engineers

Elke Rottier begon bij VK Architects & Engineers en de Nederlandse dochter Infranea als HR Business Partner. Rottier is master Sociologie (UGent, 2003) en startte bij Cevi als Product Manager. In 2006 nam zij de afslag naar HR als Senior HR Consultant bij Search & Selection. In 2014 werd zij klantenbeheerder Grote Ondernemingen bij Attentia. Tussen 2016 en 2021 was Rottier HR Director bij Be-Mobile en Flitsmeister.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen

Sluiting van een afdeling: hoe wordt stopzetting van de activiteiten geïnterpreteerd?

De ontslagbescherming van (kandidaat) personeelsafgevaardigden is opgenomen in de wet van 19 maart 1991. Die bepaalt dat de personeelsafgevaardigden en de kandidaten slechts kunnen worden ontslagen om een dringende reden die vooraf door de arbeidsgerechten werd aanvaard of om redenen van economische of technische aard die vooraf door het bevoegde paritair comité of bij afwezigheid daarvan door de Nationale Arbeidsraad werden erkend. Wat bij de sluiting van een afdeling en hoe moet ‘sluiting’ worden geïnterpreteerd?

Sandra Van der Wielen Head of HR bij MS Amlin Insurance

Sandra Van der Wielen werd Head of HR bij (her)verzekeraar MS Amlin Insurance SE, nadat zij bijna tien jaar HR-directiefuncties vervulde bij farmaceutisch bedrijf Merck. Van der Wielen is bachelor in de Rechten (HUB-KU Brussel, 1993) en studeerde HRM (VUB, 2001). Zij begon haar carrière als directie- en HR-assistent en werd na enkele jaren HR Generalist bij Guidant. Begin 2004 werd zij HR Manager bij AIG Europe. Vanaf 2011 was Van der Wielen Head of HR bij Merck Group.