HRM in groeibedrijven: starten van een wit blad

Van niets ‘iets’ maken is de taak die u wacht wanneer u als allereerste HR-manager in een onderneming aan de slag gaat. Uitdaging is verzekerd, maar let u ook op de valkuilen? HRM-professor Koen Dewettinck (Vlerick Business School) toont de weg.

Expats houden niet erg van Brussel

Taipei, Kuala Lumpur, Ho Chi Minh City, Singapore en Montréal zijn de top vijf wereldsteden waar expats zich graag vestigen. Koeweit City, Rome, Milaan, Lagos en Parijs zijn wereldsteden die expats liever mijden. Brussel is niet zo plezant. Rare jongens, die expats…

Vrijwilligerswerk grote events leidt tot betere inzetbaarheid op arbeidsmarkt voor jongeren

Vrijwilligers zijn belangrijk om grote (sport)evenementen zoals de Olympische Spelen mee in goede banen te leiden. Om kandidaat-vrijwilligers aan te trekken, beloven gaststeden hen een onvergetelijke ervaring die hun leven zal veranderen. Maar is dat ook effectief zo? Het doctoraatsonderzoek dat dr. Yan Wang aan de VUB uitvoerde, wijst uit dat werken als vrijwilliger inderdaad een langdurige positieve impact heeft op jongeren, die er vooral professionele en sociale voordelen uithalen.

Autogebruik: 19 procent voor woon-werkverkeer

Belgen gebruiken de auto voor 61 procent van alle verplaatsingen en 75 procent van alle afgelegde kilometers, zo leert de Monitor-enquête van de FOD Mobiliteit en Vervoer.

Diversiteit aan de top? Zwijg erover tegen beleggers!

Bedrijven die vrouwen benoemen in de raad van bestuur worden daarvoor gestraft op de beurs. De waarde van het bedrijf wordt gedurende twee jaar lager ingeschat, reveleert nieuw onderzoek bij 1644 beursgenoteerde bedrijven door de Franse business school Insead. De lagere beurswaarde heeft niets te maken met de prestaties van het bedrijf of de kunde van de topvrouwen, maar alles met de beeldvorming bij aandeelhouders.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen

Ook werknemer mag niet talmen bij inroepen dringende reden

Een werknemer meende verbaal en fysiek te zijn aangevallen door zijn werkgever. De feiten zouden zich hebben voorgedaan op een vrijdag in de late namiddag. Zij werden door de werknemer ingeroepen als een ernstige tekortkoming in hoofde van de werkgever… de volgende donderdag, bijna een week later. Laattijdig? De werknemer geloofde van niet en had hiervoor een interessante verklaring. De arbeidsrechtbank moest oordelen.