Ziek, maar toch wil en kan een op vijf werknemers werken

Bijna een derde van de werknemers in België die langer dan een maand om ziektereden afwezig waren, zegt dat hij/zij had kunnen en willen werken tijdens minstens een deel van die afwezigheid. Maar men botst op een negatief doktersadvies en een gebrek van mogelijkheden om het werk geleidelijk te kunnen hernemen.

Loonspanning neemt toe

Bachelors en masters zagen hun loon de voorbije jaren sterker stijgen dan werknemers zonder een hogere opleiding. Ook de functie speelt een grote rol bij de omvang van het loonzakje: de lonen van directeurs van grote ondernemingen stegen het snelste. De loontoename was een pak lager bij ongeschoolde arbeiders in transport en opslag en bij kassiers.

Neem ontslagmotivatie toch maar ernstig!

De verplichting om het ontslag te motiveren in het kader van de collectieve arbeidsovereenkomst 109 houdt wel meer HR-managers in de ban. De arbeidsrechtbank van Antwerpen zette voor deze materie nogmaals de puntjes op de i.

HRM in groeibedrijven: starten van een wit blad

Van niets ‘iets’ maken is de taak die u wacht wanneer u als allereerste HR-manager in een onderneming aan de slag gaat. Uitdaging is verzekerd, maar let u ook op de valkuilen? HRM-professor Koen Dewettinck (Vlerick Business School) toont de weg.

Expats houden niet erg van Brussel

Taipei, Kuala Lumpur, Ho Chi Minh City, Singapore en Montréal zijn de top vijf wereldsteden waar expats zich graag vestigen. Koeweit City, Rome, Milaan, Lagos en Parijs zijn wereldsteden die expats liever mijden. Brussel is niet zo plezant. Rare jongens, die expats…

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen