HR Square November Conference (Dolce La Hulpe, 25-27/11/2020)

De kogel is door de kerk. De jaarlijkse HR Square November Conference zal plaatsvinden op de eerder geplande data, van woensdagavond 25 tot vrijdagnamiddag 27 november 2020, in Dolce La Hulpe. Het thema luidt ‘Hiërarchie en autonomie: een valse tegenstelling?’ Haal er maar meteen uw agenda bij. En denkt u ook even mee?

Telewerken doet beter slapen

Telewerken heeft een positief effect op slapen. Dat blijkt uit internationaal onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel.

Meer dan een kwart werknemers tijdelijk werkloos op piek van coronacrisis

In de maanden maart en april, tijdens het hoogtepunt van de coronapandemie in België, stonden volgens de meeste recente cijfers van de RVA respectievelijk 955.000 en 1.163.000 werknemers op tijdelijke werkloosheid. Het betreft voor de maand april meer dan een kwart van alle loontrekkenden. De impact was vooral groot in de autonijverheid, de luchtvaart, de reissector en verschillende kleinere industriële sectoren. Dit blijkt uit een analyse van onderzoekers aan het HIVA (KU Leuven).

Bied werknemers uitdagingen, maar varieer de soort

Uitdagende ervaringen op het werk zijn belangrijk voor medewerkers om zich te blijven ontwikkelen. Nieuw onderzoek van de Universiteit van Amsterdam toont dat er onderscheid is in de soort uitdagende ervaringen die werknemers wensen, zichtbaar of juist privé, en dat de keuze afhangt van het doel. Organisaties die talentvolle medewerkers willen behouden, kunnen daarom het best de diverse soorten uitdagingen afstemmen op de doelen van de medewerkers.

Banencrisis verdiept, waarschuwt Internationale Arbeidsorganisatie

Het aantal werkuren dat in de eerste helft van 2020 wereldwijd verloren is gegaan, ligt nog hoger dan eerder geschat. Het erg onzekere herstel tijdens de tweede helft van dit jaar zal zelfs in het beste scenario niet voldoende zijn om terug te keren naar het niveau van voor de pandemie. Het risico bestaat dat er nog steeds op grote schaal banen verloren zullen gaan, waarschuwt de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO).

Carl Vanaenrode HR Manager Polyvision

Sinds begin juli is Carl Vanaenrode HR Manager bij Polyvision, een wereldwijde fabrikant van bouwkundige wandpanelen en beschrijfbare oppervlakken van CeramicSteel. Vanaenrode is bijna 30 jaar ervaring in HR-functies bij productie- en logistieke bedrijven. Hij was Global HR Director bij Punch Powertrain voor de vestigingen in België (Sint-Truiden) en China (Nanjing) tussen 2007 en 2011.

Auralie Blauwbloeme HR Business Partner EMEA Barry Callebaut Group

Auralie Blauwbloeme ruilt de toelevering aan de medische sector voor de wereld van de chocolade en is sinds begin juli HR Business Partner EMEA bij Barry Callebaut Group. Blauwbloeme behaalde een master Handelswetenschappen (Hogeschool Gent, 2007). Ze startte in 2007 als researcher bij Hudson. In juni 2009 werd ze consultant bij A&S Solutions. In april 2012 werd Blauwbloeme HR Business Partner bij Arseus Corporate België, Arseus Lab België en Fagron België.

Luc Cortebeeck nieuwe voorzitter VDAB

Luc Cortebeeck is op voorstel van Vlaams minister van Werk Hilde Crevits benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van de VDAB. Cortebeeck heeft een pak ervaring in het sociaal overleg en een uitstekende kennis van de arbeidsmarkt. Als nationaal secretaris van het ACV maakte hij de oprichting van de VDAB mee. Tot drie keer toe was hij een jaar voorzitter van de Sociaal Economische Raad van Vlaanderen waarbij hij verschillende VESOC-akkoorden afsloot met de Vlaamse regering.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen

Eindleeftijd uitkering prestaties invaliditeitsdekking moet rechtvaardigingstoets doorstaan

Het Hof van Cassatie vernietigde op 1 april 2019 een arrest van het Arbeidshof van Brussel van 21 februari 2017. In dat arrest werd de vraag gesteld of de stopzetting van de betaling van een aanvullende invaliditeitsuitkering op 60 jaar een directe leeftijdsdiscriminatie vormt. De betrokken werkneemster was al geruime tijd ziek en genoot een aanvullende invaliditeitsuitkering. Op haar 60ste werd deze invaliditeitsuitkering in conformiteit met het reglement stopgezet. De werkneemster achtte dit een directe discriminatie op grond van leeftijd.