Floriane Thomas HR Team Leader Keyence Corporation

Floriane Thomas promoveerde bij Keyence Corporation tot HR Team Leader. Thomas heeft een bachelor Psychologische Wetenschappen (UCL) en een bachelor HRM (HENNALUX, 2013). Zij startte in rekrutering, maar werd al snel HR Officer bij Space Applications Services. Sinds begin 2017 werkt Thomas voor Keyence in Mechelen, eerst als HR Coordinator Belgium, daarna als HR Specialist en nu dus als HR Team Lead. De onderneming is een dochter van het Japanse Keyence Corporation, een technologiebedrijf.

Wat doet een lockdown met het brein van uw werknemers?

Het lijkt vandaag onwaarschijnlijk dat er nog complete lockdown komt, maar morgen kan dat alweer anders zijn. Er zijn wel tekenen dat er de volgende maanden wel lokale, regionale of bedrijfslockdowns kunnen komen. Dat is verontrustend. Sociale isolatie (en het werken binnen die context) brengt bij een substantieel deel van uw medewerkers (en misschien ook bij uzelf) ernstige gezondheidsschade toe.

HR Analytics: nog veel werk aan de winkel

Volgens onderzoek van de KU Leuven in samenwerking met HR-dienstverlener Securex bij privé- en overheidsbedrijven in België zou de meerderheid onvoldoende gebruik maakt van HR-data. Vooral kmo’s hinken achterop. Nochtans kunnen organisaties zelfs met beperkte middelen veel leren uit HR-data. Met kleine bijsturingen kan er veel bespaard worden. HR-data zijn gegevens over bijvoorbeeld personeelsverloop, loonkosten, absenteïsme en kwaliteit van leiderschap. HR-rapporteringen beschrijven de situatie waarin een organisatie zich bevindt en geven met knipperlichten aan waar actie nodig is. HR Analytics is het analyseren van de data om oorzaken te vinden en voorspellingen te doen.

“Evenwichtig sociaal akkoord ondersteunt en kijkt slim vooruit”

“De coronacrisis is nog niet voorbij en ook al zijn er hoopvolle signalen dat de economie weer langzaam op dreef komt, toch verkeren meerdere bedrijven en sectoren nog steeds in zwaar weer. Mensen zullen hun job verliezen en meer drempels ondervinden om snel terug aan de slag te gaan. Redenen genoeg voor de sociale partners om eigen accenten te leggen in een noodzakelijk sociaal coronabeleid”, schrijven Pieter Timmermans (CEO VBO) en Monica De Jonghe (Competentiecentrum Werk & Sociale Zekerheid VBO) in een interessant opiniestuk. Wij zijn het met hen eens en daarom publiceren we het hier, zonder commentaar.

Arbeidsrecht in voortdurende beweging: de trends

Naar aanleiding van de 20ste editie van de Randstad Werkpocket zet de auteur Filip Tilleman de belangrijkste of meest markante veranderingen op het vlak van sociaal en arbeidsrecht in de afgelopen 20 jaar op een rij. Een boeiend overzichtje, zeker voor wie er nog niet alles over weet.

Kan dreigen met ziekte een ontslag om dringende reden rechtvaardigen?

Deze vraag werd in een recent dossier voorgelegd aan de arbeidsrechtbank. Bij zijn terugkeer na een afwezigheid van meer dan een jaar wegens ziekte, vat een werknemer in een callcenter het werk terug aan. Al snel blijkt echter dat zijn motivatie op een laag pitje staat en dat hij zijn werk afhaspelt. Zo moet hij bijvoorbeeld elke klant die hij belt begroeten met een welbepaalde slagzin, de klant bedanken nadat die in wacht werd gezet enz. Dat doet hij niet. Wat nu?

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen

Dominique Vosse Group HR Director Alter Pharma

Dominique Vosse startte zes maanden geleden als freelance HR Manager bij Alter Pharma en trad er nu voltijds in dienst als Group HR Director. Alter Pharma is een Belgisch bedrijf, actief in de distributie van geneesmiddelen en in de ontwikkeling en productie van generische geneesmiddelen.

David Casteleyn HR-verantwoordelijke Gemeente Bredene

David Casteleyn is master in de Klinische Psychologie (UGent, 2003) en volgde aan dezelfde universiteit een postgraduaat Social Profit and Public Management (2014). Hij bouwde een loopbaan op in de social profit (Open Thuis, Vondels, VOC De Rozenkrans). Sinds kort is Casteleyn HR-verantwoordelijke bij de Gemeente Bredene.