< Terug naar overzicht

VDAB: Jobcoaching op de werkvloer


Warm welkom

VDAB werkt samen met tal van partners om je nieuwe medewerker snel te integreren op jouw werkvloer. De jobcoach begeleidt een nieuwe werknemer in je bedrijf in zijn job. De coaching is afgestemd op specifieke werksituaties en noden in je onderneming.

Matchen van waarden

In overleg met jou en je werknemer krijgt het coachingstraject vorm, het zorgt voor een vlotte en snelle integratie op de werkvloer. De focus ligt op het ontwikkelen van vaardigheden en attitudes, niet op de technische vaardigheden. De coach introduceert de werknemer in je bedrijfscultuur.

Verhoogde efficiëntie

De jobcoach begeleidt zowel jou als je werknemer op de werkvloer. Hij zorgt voor een vlot onthaal, een juiste werkhouding en een vlotte integratie in het team. Zo krijg je een tevreden werknemer, die kwaliteit levert in zijn werk, met een blijvende tewerkstelling als resultaat. Je medewerker komt in aanmerking voor gratis jobcoaching als hij in Vlaanderen werkt en aan een van de volgende voorwaarden beantwoordt:

  • van allochtone afkomst is,
  • 50 jaar of ouder is,
  • een arbeidsbeperking heeft,
  • kortgeschoold is (geen diploma hoger secundair onderwijs).

Meer info over jobcoaching op je werkvloer vind je op vdab.be/jobcoaching

MAATWERK VOOR VAST WERK

Jobcoaching start tot één jaar na aanwerving en duurt maximaal 6 maanden. Je bepaalt zelf met welke frequentie de coaching plaatsvindt. Ieder coachingstraject wordt namelijk uitgewerkt op maat van je bedrijf, in overleg met jou en je werknemer. In 2015 startten er x-aantal personen met een jobcoachingstraject. Een jaar later blijkt dat x-aantal % van deze personen nog steeds aan de slag is bij hetzelfde bedrijf.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen