< Terug naar overzicht

VDAB: Jobcoaching en RSZ-korting voor 55-plussers


Veel ervaring beschikbaar

Bijna 20% van de werkzoekendenpopulatie is ouder dan 55 jaar. De hoogste tijd om deze bron van ervaren medewerkers aan te boren. Leeftijd mag geen issue zijn bij de aanwerving van een nieuwe medewerker. De zogenaamde oude garde, staat meer dan ooit zijn mannetje en bewijst ook in nieuwe werkomstandigheden heel flexibel te zijn en een meerwaarde te bieden voor elk bedrijf.

Arbeidsmarkt=kringloopwinkel

De vergrijzing zal onvermijdelijk leiden tot een tekort op de arbeidsmarkt. Het is dus belangrijk dat je talent dat elders uitstroomt, engageert omdat het voor jou wel nog een meerwaarde kan betekenen. Als werkgever kan je alleen maar voordeel halen uit de ontegensprekelijke werkervaring van 55-plussers en de grotere maturiteit en loyauteit die eigen is aan medewerkers in deze leeftijdscategorie. Op de werkvloer is het ook interessant om een goede mix van leeftijden te combineren met een goede match van competenties.

Kapitaal

Via Actief + helpt VDAB je bij de aanwerving van nieuwe medewerkers die al wat meer kilometers op de teller hebben staan. Er zijn immers aangepaste programma’s mogelijk om mensen in je bedrijf in te passen. Daarnaast zijn er ook een aantal maatregelen van de overheid, die zorgen voor een kostenefficiënte inzet van dat oudere kapitaal van de arbeidsmarkt.

Meer info over jobcoaching en de RSZ-korting voor 55-plussers vind je op vdab.be/werkgevers/55plus

Kansen bieden

Waar in 2005 amper 8% van de mensen boven 55 jaar nog werkte, waren er dat in 2015 bijna 14%. Bemoedigende cijfers op het eerste gezicht, maar de deelname van ouderen aan de arbeidsprocessen, blijft ver ondermaats vergeleken met hun aandeel in de bevolking. Met motivatie, begeleiding en opleiding kunnen Actief+-ers nog deel uitmaken van de actieve werkgroep, ook in een andere job. Bied hen die kans!

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen