< Terug naar overzicht

VDAB: Een taal aanleren op je werkvloer

Voor anderstalige medewerkers is het niet eenvoudig om werkinstructies en veiligheidsvoorschriften correct te interpreteren. Maar ook de communicatie met collega’s is dikwijls een struikelblok. Met een cursus Nederlands op de werkvloer zorgt VDAB ervoor dat je medewerkers onderling vlottere contacten hebben, dat ze zelfstandiger functioneren en zich beter integreren binnen je onderneming.

We spreken jouw taal

VDAB heeft een jarenlange ervaring met het begeleiden van anderstaligen op de werkvloer. We proberen jouw werksituatie zo goed mogelijk in te schatten en stemmen er onze lesinhoud op af. Zo zorgen we ervoor dat je werknemers hun taken kunnen blijven uitvoeren tijdens de opleiding en beperken we het productieverlies.

Taaltraining is meer dan woorden leren

We vetrekken steeds vanuit de reële werkcontext om anderstalige medewerkers aan te leren hoe ze vragen van klanten of collega’s beantwoorden of problemen melden. Via concrete opdrachten stimuleren we de anderstalige medewerkers om samen met hun Nederlandstalige collega’s oplossingen te bedenken voor communicatieproblemen op de werkvloer.

H.E.L.P

Een opleiding als deze kan pas slagen met de hulp van iedereen binnen de organisatie, dus betrekken we er zeker ook de Nederlandstalige collega’s bij. In elke opleiding is een module ‘Hoe Efficiënt Luisteren en Praten met anderstaligen’ in het pakket geïntegreerd. In deze korte sessies maakt iedereen samen afspraken om in de toekomst zo duidelijk mogelijk met mekaar te kunnen communiceren.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen