< Terug naar overzicht

VDAB: Betere feedback geeft betere kandidaten


Slechts 4 op de 10 werkgevers laten weten hoe het gesprek verlopen is, als VDAB een kandidaat heeft doorgestuurd om te solliciteren. Deze feedback bevat nochtans cruciale informatie om werkzoekenden te helpen bij hun zoektocht naar werk en om enkel de meest geknipte kandidaten te laten solliciteren.

Win-Win-Win

Via de feedback van werkgevers over de sollicitant kan VDAB de bemiddeling bijsturen en beter afstemmen op de noden van zowel de werkgever als de werkzoekende. Zo verhoogt de kans dat de vacature sneller ingevuld raakt en dat iemand de job vindt die echt bij hem past.

Hoe beter je als werkgever omschrijft waarom je een bepaalde werkzoekende niet selecteert, hoe gerichter de bemiddelaar van VDAB op zoek kan gaan naar andere, geschiktere kandidaten. Voor de werkzoekende levert dit ook waardevolle informatie op. Hij komt te weten aan welke punten hij nog moet werken, wat hij aan zijn sollicitatiegedrag moet veranderen en of hij zich eventueel nog moet bijscholen. En zo kunnen we bij VDAB de werkzoekende en de gemaakte afspraken van nabij opvolgen.

Zeg wat er beter kan

Als een kandidaat niet voldoet, dan vertel je hem dat het best rechtstreeks en geef je bij voorkeur ook aan waar er nog groeimarge is. Als deze werkzoekende in begeleiding is bij VDAB, dan kan je het sollicitatiegedrag op drie manieren aan ons melden. Bij voorkeur registreer je dit zelf in ‘mijn VDAB’ via de sollicitatiefeedback-knop of via het formulier op vdab.be/sollicitatiefeedback. En je kan natuurlijk ook feedback geven aan je contactpersoon bij VDAB.

We gaan voor 100%

In 2016 werd er in totaal 2.877 keer sollicitatiefeedback genoteerd. In 36% van de gevallen werd dit door werkgevers zelf geregistreerd, de overige 64% gebeurde door een VDAB-bemiddelaar. VDAB streeft ernaar om rechtstreeks sollicitatiefeedback te krijgen van werkgevers voor alle vacatures.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen