< Terug naar overzicht

Partnernieuws

Logi-technic: Innoveren om technisch talent te ontwikkelen

Dat het aanbod van ‘technisch talent’ op de arbeidsmarkt vandaag onvoldoende is om de grote vraag te behappen, zal niemand meer verbazen. Deze groeiende krapte zorgt ervoor dat bedrijven op zoek dienen te gaan naar alternatieve, creatieve oplossingen om hun productie- of bedrijfsproces niet in het gedrang te brengen. Sarah Craeymeersch, Learning & Development Officer bij Logi-technic, licht toe hoe zij hier innovatief op inspelen.

 

“Logi-technic is al 19 jaar de referentie in technical outsourcing. Met 550 ervaren medewerkers en 7 filialen bedienen we een breed gamma aan klanten in Vlaanderen en Wallonië. Onze klanten doen een beroep op Logi-technic voor de kwalitatieve en flexibele oplossingen”, stelt Sarah Craeymeersch, Learning & Development Officer bij Logi-technic (dat deel uitmaakt van de groep House of HR). “Om deze verwachtingen in de huidige arbeidsmarkt blijvend waar te maken, zet Logi-technic vol in op veiligheid, opleiding en bijscholing van zijn technische medewerkers. Want wanneer het technisch talent niet op de arbeidsmarkt te vinden is, dan gaan we zelf medewerkers opleiden in onze Logi-technic Academy.”

‘Hire for attitude, train for skill’

“De filosofie van de Logi-technic Academy is ‘hire for attitude, train for skill’. Veel ‘goesting’, attitude en motivatie zijn de basisvoorwaarden om deel te kunnen worden van onze groene Logi-technic family”, commentarieert Sarah Craeymeersch. “Samen met de VDAB hebben we een innovatief pilootproject opgestart, waarbij we technisch potentieel verder bijsturen om vervolgens een echte toptech te worden. Deze aan te leren technische competenties worden in concrete leerdoelen en ankerpunten vastgelegd op maat van elke nieuwe medewerker.”

‘Quick learn, quick win’

Het DNA van technici van Logi-technic is pragmatisch en hands-on. Dat wordt verder doorgetrokken binnen de Logi-technic Academy. “We focussen op praktijkgerichte en onmiddellijk toepasbare opleidingen, geen schoolbanken noch een overload aan theorie. De Logi-technic Academy traint de medewerker in een 1-op-1 en zo wordt kennis ook in de praktijk gezet.”

Door deze opleiding op maat van het individu innoveert Logi-technic om zich te wapenen tegen de krapte aan technisch talent op de arbeidsmarkt en geven ze gemotiveerde mensen de kans om door te groeien in de wondere wereld van techniek.

Meer info op www.logi-technic.be.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen