< Terug naar overzicht

I want it all!

Jos Gavel

Wat willen werknemers? Het is een eeuwige vraag en punt van discussie, ook al is er wereldwijd al veel onderzoek naar verricht. Recent gebeurde dat nog door een Belgisch onderzoeksbureau in opdracht van een HR-dienstverlener (*).

Het antwoord uit deze enquête op onze startvraag luidt: “Geld, in de eerste plaats.” Toch als het over de belangrijkste beslissingscriteria gaat om voor een welbepaalde job te kiezen. “Meer dan acht op de tien werknemers zetten aantrekkelijke loonvoorwaarden op de eerste plaats in hun top vijf van sollicitatievoorwaarden”, lezen wij in het onderzoeksverslag. Zijn andere werkvoorwaarden dan niet of van weinig belang? Toch wel. Telkens meer dan 80 procent van de respondenten hecht belang aan:

  • Een open bedrijfscultuur met weinig politiek.
  • Respect voor de werknemers.
  • Goed management.
  • Werkzekerheid (ja hoor).

Op zoek naar mirakelbedrijf

Het doet me denken aan die song van Queen op het album ‘The Miracle’ uit 1989: “I want it all (x 3), and I want it now.” Het ideale bedrijf in de geest van de werknemers (althans van de respondenten op de enquête) moet inderdaad wel een mirakelbedrijf zijn. Maar afgezien van het feit dat er – buiten het uwe, natuurlijk – weinig mirakelbedrijven bestaan, doen er zich nog minstens twee problemen voor.

Het eerste probleem heeft te maken met het dilemma tussen materiële beloning en immateriële werkomstandigheden. Werknemers die het geld als beslissend criterium gebruiken bij de keuze voor een baan en daarvoor de andere dingen opzijschuiven die ze belangrijk vinden, maken veel kans dat zij ongelukkig worden. Dat is niet goed voor henzelf, noch voor hun werkgever. Ter herinnering: minder dan twee op de tien werknemers laat een ander criterium zwaarder doorwegen dan de pree en de bonussen.

(Tegen)Stellingen

Zeker even fishy is dat, nog steeds volgens dit onderzoek, werknemers en werkgevers er op enkele cruciale punten een ander idee op nahouden over hoe het werk best georganiseerd wordt:

  • Voor de werkgevers worden problemen aangepakt volgens regels en procedures, terwijl werknemers zouden verkiezen dat de kwesties geregeld werden door debat en overleg.
  • Voor de werkgevers beslist de bedrijfsleiding, werknemers hebben liever beslissingen vanuit de basis.
  • Werkgevers houden vast aan loonschalen, werknemers zouden gewonnen zijn voor individueel en flexibel onderhandelde lonen.
  • Werkgevers focussen op kostenefficiëntie, werknemers willen eerst en vooral aandacht voor mensen.
  • Werkgevers willen dat – wanneer nodig – iedereen flexibel bijspringt, werknemers willen duidelijk afgebakende takenpakketten.
  • De droom van de werkgevers is een veerkrachtig en flexibel bedrijf leiden, voor de werknemers is het bedrijf waar zij werken liefst stabiel, met vaste waarden.

U voelt het met uw ellenbogen en u ziet het zonder verrekijker: tussen de verwachtingen van werkgevers en werknemer gaapt een brede en diepe kloof. Is dat erg? Is het niet altijd zo geweest? Moet er aan het probleem gewerkt worden en indien ja, hoe dan? Wij hebben er ons gedacht over, maar zwijgen voor een keertje als vermoord en kijken liever uit naar uw commentaren, kritieken en suggesties.

jos.gavel@hrsquare.be

(*) ‘Het ideale bedrijf: werkelijkheid of droom?’, onderzoek in opdracht van Tempo-Team bij een representatief staal van 1050 Belgische werkgevers en werknemers.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen