< Terug naar overzicht

HR Public: masterclass over flexizekerheid op 17 februari

HR Public start haar programma 2016 met een dubbele interactieve masterclass over flexizekerheid.

Onder druk van de economische moeilijkheden en door de evolutie van de nieuwe technologieën kunnen we vandaag bijna niet meer om het concept ‘flexizekerheid’ heen. Het concept werpt zich steeds meer op als een derde pijler in de arbeidsmarkt, zowel in de privé- als in de overheidssector. Flexizekerheid leidt enerzijds tot de gewenste flexibiliteit voor de organisaties en bedrijven, en anderzijds tot de gezochte werkzekerheid voor de werknemers.

Dit concept is zeker niet nieuw in de HR-wereld, want het is sinds het begin van de jaren 2000 langzaam maar zeker in Europa doorgesijpeld. Flexizekerheid uit zich in verschillende vormen en maten, al naargelang van de verschillende ‘culturen’ en configuraties van de arbeidsmarkten.

Sprekers

Ton Wilthagen, professor aan de Universiteit van Tilburg en een absolute referentie inzake flexizekerheid in Europa, licht het concept en de vele dimensies ervan toe met diverse voorbeelden van beleidslijnen en praktijken in Europa.

Jean-François Orianne, professor aan de Universiteit van Luik, socioloog gespecialiseerd in arbeidssociologie en medewerker van de European Social Observatory, geeft ons zijn standpunt. Ook hij vertrekt hierbij van het algemene concept om het uiteindelijk over de specifieke context van België te hebben.

U vindt het volledige programma en inschrijvingsformulier op www.hrpublic.be.

De deelname aan deze masterclass wordt door HR Public aangeboden voor medewerkers uit de overheids- en de non-profitsector, onder voorbehoud van beschikbare plaatsen.

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen