< Terug naar overzicht

HR is soms echt een hondenstiel

Het was al laat op de avond toen ik het pittoreske centrum van Gaasbeek binnenreed na de openingssessie van het avondprogramma HRM aan de EHSAL Management School. Tussen Brussel en Gaasbeek was ik blijven denken aan de vraag van een studente die me kordaat onderbroken had. “Excuseer professor, maar hoeveel organisaties in België krijgen dat perfecte HRM voor elkaar?”

Ik gaf meteen toe dat ik die vraag ook al vaker van mijn vrouw had gekregen, nadat ik weer maar eens van wal was gestoken over hoe het eigenlijk wel zou moeten gaan. Ik voegde er nog aan toe dat er over tien jaar hopelijk wel veel bedrijven geluisterd zouden hebben. De groep aanvaardde mijn hoop en gaf me een goede score. Maar in de auto bleef ik maar denken: HR is soms echt een hondenstiel.

Gevloek bij HR

Neem nu de herstructurering bij ING. Ja, we weten allemaal wel dat HR niet altijd stemrecht heeft in belangrijke managementmeetings, ook niet in grote ondernemingen. In zo’n geval heeft HR het natuurlijk erg moeilijk om het model van Dave Ulrich waar te maken en een strategische partner te zijn voor het bestuur. Als er dan slechte beslissingen worden genomen, dan vloekt HR vast achter de deuren van het eigen departement.

Geen van de vele krantenartikels over ING geeft echt uitsluitsel over een aanwezigheid van HR aan de tafel, maar laten we uitgaan van het beste. Misschien zat HR wel mee aan de tafel en ging het zelfs akkoord dat de digitale kaart getrokken werd. Want aangezien HR een verantwoordelijkheid heeft ten opzichte van de business, mag ze geen beslissing blokkeren die de bank op lange termijn winstgevend zou kunnen houden. Als kampioen van de werknemers heeft HR misschien zelfs een ‘resource based approach’ op de tafel gelegd: met cijfers aangetoond dat de competenties van de blijvers zo sterk zijn, dat een meer digitaal ING het beter zal doen dan alle andere banken.

Ik stel me voor hoe de HR-top na een wekenlange voorbereiding de nacht in stapt, zich op de borst klopt als uitstekende strategische partner en al klaar is om de rol van veranderingsagent op te nemen. Een strategisch plan ontvouwt zich immers niet zomaar in de werkelijkheid.

HR in de sandwich

Lang kan het geluk van HR niet geduurd hebben. De dag nadien leest de organisatie: “3500 werknemers moeten eruit. We zullen er met de sociale partners alles aan doen om dat cijfer naar beneden te brengen.” Valt het u ook op dat dergelijke aankondigingen altijd over afgeronde getallen gaan? Je vraagt je meteen af waarom een gedegen voorbereiding op individueel en teamniveau niet heeft uitgewezen dat het om 3461 jobs gaat. En hoe komt het dat het nu aan de vakbonden is om alsnog jobs te proberen redden? Dan moet je als HR de dag nadien weer aan de slag. Je moet weer onder de mensen komen en hen doen geloven dat je wel hard gewerkt hebt in die managementmeeting en dat er tot in de details is nagedacht om zo weinig mogelijk werknemers het leed van een potentieel ontslag te bezorgen.

Je zal tegenover werknemers staan die een grote nood hebben aan informatie en hen moeten doen geloven dat het management zo goed bezig is, dat er in de toekomst geen nieuwe herstructurering noodzakelijk is. De kans is groot dat werknemers een tijd lang geen risicovolle taken willen opnemen, uit vrees om te falen en mee ontslagen te worden. De kans is ook groot dat ze minder zullen inzetten op sociale contacten en zich meer focussen op de eigen taken, uit vrees om mee ontslagen te worden.

In die omgeving moet je dan als HR een veranderingsproces opstarten en ervoor zorgen dat je over vijf jaar nog een organisatie bent met geëngageerde werknemers, waarin een sterke betrokkenheid heerst en een liefde voor het merk. Daar zal je zelfs op afgerekend worden. Als het veranderingsproces moeilijk loopt of zelfs helemaal de mist in gaat, dan mag je het als HR gaan uitleggen aan hetzelfde bestuur dat je in deze positie heeft gebracht. HR is soms echt een hondenstiel. Hopelijk ziet het er over 10 jaar beter uit.

Ralf Caers is professor HRM aan de KU Leuven en oprichter van hrminessentie.be

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen