< Terug naar overzicht

Herminia Ibarra

About the role of HR

Herminia Ibarra werd in 2016 door HRMagazineUK tot de top 3 gerekend van HR Most Influential Thinkers. Hier legt ze uit waarom de rol van HR cruciaal is voor het welslagen van een organisatie:

Wie is Herminia Ibarra?

Absolute wereldtop. Herminia Ibarra werd in 1970 geboren in Havana, Cuba. Aan de University of Miami werd zij bachelor in de Psychologie. Zij haalde haar master en doctoreerde in de Economie (Organizational Behavior) aan Yale University, waarna zij gedurende dertien jaar als professor doceerde aan de faculteit Economie van de Harvard Business School.
Sinds 2002 is Ibarra professor Organisational Behaviour en directeur van The Leadership Transition Programme bij INSEAD (Fontainebleau). Momenteel treedt zij ook op als visiting professor aan London Business School.
Sinds jaren rijst de ster van de relatief jonge Ibarra aan het firmament van de grootste en invloedrijkste ‘managementgoeroes’, onder meer omdat zij stevig onderbouwde en relevante wetenschappelijke inzichten kan vertalen in voor iedereen begrijpelijke verhalen. Herminia kan het goed en aangenaam uitleggen. In de serieuze en recentste tweejaarlijkse ‘Thinkers50 Global Ranking of Management Thinkers’ uit 2015 staat zij op de achtste plaats. Daarmee steekt zij de bekende toppers en gewezen sprekers voor de HR Square Master Class voorbij. Jeffrey Pfeffer, Dave Ulrich, Lynda Gratton – om slechts de voornaamste te noemen – zitten in het achtervolgend peloton. Hetzelfde geldt voor namen als Dan Pink, Daniel Goleman of Gary Hamel.
Herminia Ibarra is lid van The World Economic Forum Global Agenda Councils en voorzitter van The Harvard Business School Visiting Committee.
Als auteur brak zij door in 2003 met het boek ‘Working Identity: Unconventional Strategies for Reinventing Your Career’. In 2015 publiceerde zij ‘Act Like a Leader, Think Like a Leader’.

HR Square en Antwerp Management School: Masterclass Herminia Ibarra. ‘Handel als een leider, denk als een leider’ (Brussel, 15 juni 2017)

Herminia Ibarra komt op uitnodiging van HR Square en Antwerp Management School naar België op 15 juni 2017. Wil je meer weten of wil je er graag bij zijn? Bekijk dan onze inschrijvingspagina.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen