< Terug naar overzicht

FEEDBACK- EN COACHINGCULTUUR, ONLOSMAKELIJK MET ELKAAR VERBONDEN.


“Coachend leiderschap is enkel mogelijk in een feedbackcultuur.” Een boude uitspraak? Niet echt. Een feedbackcultuur maakt het immers mogelijk voor mensen om in hun kwaliteiten te evolueren en uitdagingen aan te gaan zonder zich daarbij aangevallen te voelen. Ze weten ook duidelijker wat van hen wordt verwacht en richten zich op hun persoonlijke doelstellingen en ontwikkeling. Hun persoonlijke successen dragen zo bij aan het succes van de organisatie.

Leren feedback geven én ontvangen is een must voor iedereen in de organisatie. Zo verwerven alle medewerkers de moed en de kunst om gedachten, keuzecriteria en twijfels precies te verwoorden en relaties aan te gaan waarin ze mekaar steunen. Indien een leider dan ook zelf de coachende attitudes inzet draagt iedereen bij aan een coaching- en feedbackcultuur. Resultaat? Minder stress en meer vertrouwen!

Lees hier het volledige artikel en kom te weten:

- Welke misverstanden over feedback je uit de weg mag ruimen
- Welke de effecten zijn van feedback geven en ontvangen
- Hoe je een feedback-cultuur kan creëren

Wil je informatie over hoe je met kernkwadranten aan de slag kan om feedback te geven? Stuur dan een mail naar relation@coachingsquare.be.

Wil je leren hoe je feedback kan geven en ontvangen? Schrijf je dan in voor onze tweedaagse open opleiding: http://www.coachingsquare.be/nl/open-en-incompany-opleidingen/feedback-is-een-geschenk

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen