< Terug naar overzicht

De best betaalde zijn niet de beste

“Maakt meer geld slimmer of intelligenter, gemotiveerder, professioneel en sociaal vaardiger, efficiënter, kortom beter?”

De CEO’s van de FTSE 100 (de belangrijkste index voor de Londense beurs) verdienen door de bank genomen 94 keer zoveel als de ‘gemiddelde’ werknemer. De mediaan van hun lonen ligt op 4,3 miljoen euro. Dat is slechts een paar van de vele interessante en op talrijke niveaus relevante vaststellingen uit de recentste studie van het Executive Remuneration Research Centre aan de Vlerick Business School, dat geleid wordt door professor Xavier Baeten. Het onderzoek brengt de hoogte en de aard van de verloning in kaart van de bedrijfsleiders van beursgenoteerde ondernemingen in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Zweden en België (cijfers voor 2016).

Hoe doen de chiefs van de BEL20-bedrijven het? Zij strijken medianiter iets (nou ja, 80.000 euro) meer op dan 2 miljoen. Dat is slechts 37 keer zoveel als de gemiddelde werknemer. De CEO’s van Zweedse beursgenoteerde bedrijven moeten het stellen met goed 1,5 miljoen (werknemer x 40). Nu we toch bezig zijn: voor Nederland is het mediane CEO-loon bijna 3 miljoen (werknemer x 71), voor Frankrijk ruim 4,6 miljoen (werknemer x 91) en voor Duitsland 5,6 miljoen (werknemer x 89).

Geheel terzijde: CEO’s van beursgenoteerde bedrijven, zelfs al spelen zij in de Premier League, de Ligue 1 of de Bundesliga, blijven halve armoedzaaiers in vergelijking met de voetbalvedetten die het mooie weer (zouden moeten) maken in hun voetbalondernemingen. Op loonwijzer.be (van het met de KU Leuven verbonden Hoger Instituut van de Arbeid) vinden we vergelijkingspunten. Cristiano Ronaldo: bijna 80 miljoen per jaar. Lionel Messi: bijna 69 miljoen. Neymar: bijna 56 miljoen. Zelfs Eden Hazard doet het met ruim 16 miljoen veel beter dan de meeste toplui van Europese topbedrijven. De bijna 23-jarige Belg Adnan Januzaj verdiende tot voor kort bij Man U zowat 2,4 miljoen en daarvoor moest hij bijna niet spelen wegens te licht bevonden. Ongeveer 20 procent meer kreeg hij daarvoor dan uw Belgische CEO die dag in dag uit in het zweet zijns aanschijns en met doodsverachting de aandeelhouderswaarde en de winst probeert te optimaliseren. Maar zoals gezegd, dit geheel terzijde. Of toch niet?

Gaat een voetballer beter spelen wanneer en omdat hij steeds fabuleuzer betaald wordt? Dat weten wij niet, maar wij twijfelen sterk. Zal een CEO beter leidinggeven met meer loon? Wat Xavier Baeten en zijn onderzoeker Said Loyens vaststelden en in De Standaard becommentarieerden, is dat de financiële prestaties van een beursgenoteerd bedrijf niet afhankelijk zijn van het loon van de CEO. “De CEO’s van de best presterende bedrijven worden niet alleen minder goed betaald, maar ook ligt de loonkloof tussen top en werkvloer in die bedrijven duidelijk lager”, laten zij optekenen.

Het is natuurlijk niet zo, dat een lager loon voor de CEO zal bijdragen tot hogere rendabiliteit van de onderneming, net zomin als het omgekeerde. Baeten en Loyens hebben twee verklaringen voor het niet-oorzakelijke verband. Ten eerste zijn de ondernemingen die hun CEO iets minder betalen zuiniger, letten zij beter op de middelen en zijn zij (onze interpretatie) slimmer, omdat zij enerzijds niet in de val trappen van de illusie ‘meer geld = betere prestaties’ en anderzijds rekening houden met wat maatschappelijk (en dus ook door hun eigen personeel) verantwoord wordt geacht.

Ten tweede: bij sommige ceo’s is de hoogte van het loon ook niet de enige of zelfs doorslaggevende motivatie om hun job te kiezen en ter harte te nemen. De uitdaging, hun gedacht kunnen doen, iets belangrijks realiseren: ook dat speelt mee. Een goede selectie van de grote baas houdt hiermee voldoende rekening en put er overtuigingskracht uit.

Terug naar de essentie dus: zal een arbeider, bediende of kader die reeds correct of zelfs iets beter betaald is, mooiere resultaten neerzetten als hij ineens overbetaald wordt? De vraag geldt evenzeer voor de CEO. Wordt hij of zij van meer geld slimmer of intelligenter, gemotiveerder, professioneel en sociaal vaardiger, efficiënter, kortom beter? Het antwoord is aan u.

jos.gavel@hrsquare.be

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen