Sollicitatiefeedback

Het geven van sollicitatiefeedback is niet verplicht, maar als je aan VDAB een extra ondersteuning vraagt bij het bemiddelen, ben je als ondernemer verplicht om sollicitatiefeedback uit te wisselen met een Vlaamse arbeidsbemiddelaar. De maatregel moet toelaten een juister profiel van de werkzoekende in te schatten en hem beter naar een passende job te leiden.

Twaddling Roland and the Fakers (Jos Gavel)

In de slipstream van de publicatie eind januari van de driejaarlijkse ‘Vlaamse Werkbaarheidsmonitor’ door Stichting Innovatie & Arbeid zorgde succesvol ondernemer, gesjeesd politicus en door veel supporters gehaat voetbalclubeigenaar Roland Duchâtelet voor opschudding in de populaire media. Volgens de man is het grootste deel van de burn-outs en bij uitbreiding andere vormen van invaliditeit of ziekte fake. Met deze (misplaatste en mislukte) volley probeerde hij te scoren voor zijn idee van een schamel basisinkomen voor iedereen. Duchâtelet greep slechts in en uit de lucht.

Kris Peeters (Federaal minister van Werk) over interprofessioneel akkoord: “Het resultaat is er”

Gisteren, donderdag 2 februari, zetten de leden van de Groep van Tien hun definitieve handtekening onder het interprofessioneel akkoord 2017-2018. Even later keurde de federale regering het akkoord integraal goed. In een exclusief interview met HR Square geeft federaal minister van Werk Kris Peeters zijn commentaar op dit punt en gaat hij in op de waarde van het sociaal overleg.

Herminia Ibarra (INSEAD): “Handel als een leider, denk als een leider” (Brussel, 15 juni)

We schrijven 5 december 2016, de dag voor Sinterklaas. De laatste bladeren zijn van de bomen gevallen, de eerste sneeuw moet nog komen. De finale aanloop of stormloop naar de eindejaarsfeesten is begonnen. Santa Claus en zijn (helaas vermagerde) rendieren vertoeven hyperactief in het land. En de Driekoningen zijn ook niet ver meer weg. Geen beter moment om de HR-wereld een mooi cadeau te doen.

Lincoln Associates Belgium breidt uit

Lincoln Associates, specialist in executive search, verwelkomde Anouk Van de Velde, Birgit Rohde en Martine Dykmans. Daarmee haalde het meer dan 75 jaar van gecombineerde professionele ervaring binnen.

Vind je toekomstige medewerkers via Mijn VDAB

Je hebt een vacature? Dat treft, want VDAB heeft een uitgebreide databank met geschikte profielen. Bovendien raadplegen ook werknemers ons om hun loopbaan een nieuwe wending te geven.

Cultuur als succesfactor voor analytics

Tijdens de vele workshops die ik geef, vraag ik de deelnemers steeds welke belangrijke valkuilen zij zien als ze met HR-analytics zouden starten. Over de klassieke items zijn ze het daarbij snel eens: het gebrek aan analytische vaardigheden in HR, omvangrijke problemen met HR-data en systemen en onduidelijke en/of niet goed geformuleerde hypothesen met geringe strategische toegevoegde waarde. Raar genoeg komen de deelnemers slechts zelden tot de allerbelangrijkste sleutel tot succes: de organisatiecultuur.

M’n airhostess

Hoeft het gezegd dat je bij bepaalde beroepen een duidelijke voorstelling, een helder beeld van de beroepsbeoefenaar(ster) voor ogen hebt? Ik beken dat ik bij airhostessen steeds aan jonge blondines denk, die net niet het podium van één of andere miss-verkiezing hebben gehaald.

HR is soms echt een hondenstiel

Het was al laat op de avond toen ik het pittoreske centrum van Gaasbeek binnenreed na de openingssessie van het avondprogramma HRM aan de EHSAL Management School. Tussen Brussel en Gaasbeek was ik blijven denken aan de vraag van een studente die me kordaat onderbroken had. “Excuseer professor, maar hoeveel organisaties in België krijgen dat perfecte HRM voor elkaar?”

In het zog van de virtuele economie, nu ook de virtuele staking?

Eind oktober publiceerde de Vlaamse ondernemers- organisatie Voka een razend interessant document, getiteld ‘Sociaal overleg 2025 – Nieuwe wegen voor een noodzakelijke update’. Op een twintigtal pagina’s worden goed gedocumenteerd en beargumenteerd negen pistes voor structurele hervorming van het sociaal overleg geopend voor publiek debat en hopelijk ook voor… overleg. In onze volgende edities komen we uitgebreid en kritisch terug op (de haalbaarheid en wenselijkheid van) deze voorstellen.

ProHR: Productie - workshop & leren van elkaar (17/11/2016)

Welk HR-topic houd je bezig en wil je graag delen met je HR-collega's? Dit kan zowel een succesverhaal dan wel een vraagstuk of bezorgdheid zijn. We vormen kleine teams om over de door jou aangebrachte topics kennis te delen - aan het eind van de avond heb je over verschillende topics met HR-collega's ervaringen gedeeld.

VOV-event: Fit4Learning (17/11/2016)

Met dit VOV-symposium benadrukken we het belang van mentale en fysieke fitness van mens en organisatie. Alle stakeholders die hierin een rol spelen, dragen een niet te overschatten verantwoordelijkheid. En omdat we 45 jaar worden, nodigen we als kers op de taart een internationale spreker uit als keynote.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen