Lydian. Dringend nodig: een data protection officer (DPO)

Vanaf 25 mei 2018 moeten alle ondernemingen persoonsgegevens verwerken conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (beter gekend onder haar Engelse afkorting GDPR). Dat geldt niet alleen voor klanten- of leveranciersgegevens, maar ook voor HR-gegevens. Isabel Plets, advocaat bij Lydian, licht toe wat dit concreet betekent voor HR. Moet u nu echt een data protection officer (DPO) hebben?

Sollicitatiefeedback

Het geven van sollicitatiefeedback is niet verplicht, maar als je aan VDAB een extra ondersteuning vraagt bij het bemiddelen, ben je als ondernemer verplicht om sollicitatiefeedback uit te wisselen met een Vlaamse arbeidsbemiddelaar. De maatregel moet toelaten een juister profiel van de werkzoekende in te schatten en hem beter naar een passende job te leiden.

Twaddling Roland and the Fakers (Jos Gavel)

In de slipstream van de publicatie eind januari van de driejaarlijkse ‘Vlaamse Werkbaarheidsmonitor’ door Stichting Innovatie & Arbeid zorgde succesvol ondernemer, gesjeesd politicus en door veel supporters gehaat voetbalclubeigenaar Roland Duchâtelet voor opschudding in de populaire media. Volgens de man is het grootste deel van de burn-outs en bij uitbreiding andere vormen van invaliditeit of ziekte fake. Met deze (misplaatste en mislukte) volley probeerde hij te scoren voor zijn idee van een schamel basisinkomen voor iedereen. Duchâtelet greep slechts in en uit de lucht.

Kris Peeters (Federaal minister van Werk) over interprofessioneel akkoord: “Het resultaat is er”

Gisteren, donderdag 2 februari, zetten de leden van de Groep van Tien hun definitieve handtekening onder het interprofessioneel akkoord 2017-2018. Even later keurde de federale regering het akkoord integraal goed. In een exclusief interview met HR Square geeft federaal minister van Werk Kris Peeters zijn commentaar op dit punt en gaat hij in op de waarde van het sociaal overleg.

Herminia Ibarra (INSEAD): “Handel als een leider, denk als een leider” (Brussel, 15 juni)

We schrijven 5 december 2016, de dag voor Sinterklaas. De laatste bladeren zijn van de bomen gevallen, de eerste sneeuw moet nog komen. De finale aanloop of stormloop naar de eindejaarsfeesten is begonnen. Santa Claus en zijn (helaas vermagerde) rendieren vertoeven hyperactief in het land. En de Driekoningen zijn ook niet ver meer weg. Geen beter moment om de HR-wereld een mooi cadeau te doen.

Lincoln Associates Belgium breidt uit

Lincoln Associates, specialist in executive search, verwelkomde Anouk Van de Velde, Birgit Rohde en Martine Dykmans. Daarmee haalde het meer dan 75 jaar van gecombineerde professionele ervaring binnen.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen