< Terug naar overzicht

Senior Adviseur Organisatie- en functiedesign

Senior Adviseur Organisatie- en functiedesign

Organisatie

Het team Organisatie- en Functiedesign ondersteunt vanuit de Personeelsdienst de verschillende entiteiten van de universiteit bij het identificeren van hun organisatienoden voor de toekomst en het reflecteren over en uittekenen van een gepast organisatie- en werkingsmodel. Het team zorgt voor het ontwikkelen en optimaliseren van inzichten en methoden binnen het domein van organisatieontwikkeling; meer specifiek rond organisatie- en functie ontwerp.

We zoeken een senior adviseur Organisatie- en Functiedesign die concrete organisatieprojecten en -trajecten begeleidt en faciliteert binnen de verschillende entiteiten (faculteiten, departementen en diensten) en dit domein ook inhoudelijk coördineert en verder mee uitbouwt.

Functie

Als senior adviseur Organisatie- en Functiedesign begeleid je en ondersteun je entiteiten bij het inrichten van hun organisatie zodat strategie, structuur, cultuur, taken, processen en functies elkaar versterken en afgestemd zijn op de organisatiedoelstellingen en uitdagingen. Je begeleidt en faciliteert de noodzakelijke veranderingen doorheen de projecten.

Je bouwt dit domein inhoudelijk verder mee uit en je integreert nieuwe evoluties en inzichten binnen de KU Leuven-context. Je bent het inhoudelijke aanspreekpunt en je zorgt voor de expertiseopbouw en -deling binnen het team, binnen de Personeelsdienst en binnen de ruimere organisatie.

 • Je coördineert en begeleidt organisatietrajecten om het (samen)werkingsmodel en de structuur binnen een bepaalde entiteit te optimaliseren, en dit steeds in nauwe samenwerking met de HR-Businesspartners en HR-consulenten en alle stakeholders op het terrein.
  • Tijdens een uitgebreide exploratiefase en intake maak je je vertrouwd met de organisatiecultuur en de werkelijkheid op het terrein en breng je de noden en verwachtingen in kaart.
  • Je definieert de trajecten: vanuit de missie en kernopdrachten van de betrokken entiteit begeleid en faciliteer je het co-creatieve proces om het (samen)werkingsmodel te optimaliseren en de bijhorende core en ondersteunende processen vorm te geven, met oog voor de organisatiebrede context.
  • Je helpt dit vertalen naar concrete functies/rollen waarin mensen verder kunnen ontwikkelen, met aandacht voor autonomie en inzet van hun expertise. Je zorgt voor de afstemming en kadering met het KU Leuven-functieraamwerk en voor de bijhorende functiewegingen.
  • Doorheen het organisatieontwikkelingstraject faciliteer je de daarbijhorende veranderingsprocessen. Hiertoe coach, inspireer en begeleid je leidinggevenden en medewerkers.
  • Je coördineert de activiteiten binnen een project en je bent verantwoordelijk voor de afstemming met alle stakeholders en collega's betrokken bij het traject.
  • Je zorgt ervoor dat alle informatie en beslissingen met betrekking tot de projecten up to date zijn en op een gebruiksvriendelijke manier geconsulteerd kunnen worden.
 • Vanuit de dynamiek van organisatieontwerp detecteer je ontwikkelingsnoden (vb. leiderschap, coaching, (team)ontwikkeling, ...) en initieer je samen met de diverse betrokkenen bij het project, zowel collega's binnen de personeelsdienst als binnen de entiteit waar het project loopt, de passende initiatieven.
 • Je bouwt het domein organisatieontwikkeling inhoudelijk verder mee uit: je zorgt voor de verdere expertiseopbouw en het verwerven van nieuwe inzichten en evoluties binnen dit domein en het maken van de vertaalslag naar de specifieke KU Leuven-context en de dagelijkse realiteit. Je bent inhoudelijk aanspreekpunt en je zorgt voor de expertisedeling binnen het team, binnen Personeelsdienst en binnen de ruimere organisatie.

Profiel

 • Je hebt bij voorkeur een masterdiploma en je hebt een uitgebreide relevante ervaring met betrekking tot  organisatie- en functieontwerp en veranderingsmanagement.
 • Je hebt een rijke bagage aan werkorganisatiemodellen en changeconcepten en kan de vertaalslag maken naar een werkbaar model afgestemd op de noden en doelstellingen binnen een specifieke context.
 • Je bent een geboren procesbegeleider en -facilitator: je kan op authentieke wijze bestuurders, leidinggevenden en medewerkers enthousiasmeren en in beweging brengen.
 • Je bezit overtuigingskracht en de communicatieve en diplomatische vaardigheden om projecten vlot te laten verlopen en in een multi-stakeholder context het nodige draagvlak te creëren.
 • Je bent innovatief en creatief en je vindt ook je gading in de techniciteit van dit domein.
 • Je bekijkt de dingen graag out-of-the-box en je bent in staat om uiteenlopende oplossingen voor te stellen.
 • Je kan je zowel mondeling als schriftelijk vlot uitdrukken in het Nederlands en het Engels.
 • Je bent een teamspeler die ook zelfstandig kan werken.
 • Organisatiesensitiviteit is belangrijk om je expertise te kunnen vertalen in de concrete realiteit. Idealiter ben je vertrouwd met de academische wereld of kan je je deze context snel eigen maken.

Aanbod

Wij bieden een voltijdse (minimum 80%) tewerkstelling voor onbepaalde duur aan. Je kan rekenen op een uitdagende job in een dynamische omgeving, omringd door enthousiaste collega's. Je werkt vanuit het centrum van Leuven.

Aan deze functie is een salaris in graad 8 of graad 9 gekoppeld, afhankelijk van je ervaring en je competenties. Graad 10 is uitzonderlijk weggelegd voor kandidaten die reeds van bij de start omwille van doorgedreven kennis en ervaring extra verantwoordelijkheden kunnen opnemen. Hiernaast bieden wij een kosteloze hospitalisatie- en groepsverzekering. Meer details over het salarispakket kan je terugvinden op de jobsite.

Contact

Interesse?

 
Meer informatie is ook te verkrijgen bij mevrouw Mieke Coenen, tel.: +32 16 32 30 98.
 
KU Leuven wil een omgeving creëren waarin alle talenten maximaal tot ontplooiing kunnen komen, ongeacht gender, leeftijd, culturele herkomst, nationaliteit of functiebeperking. Hebt u vragen in verband met toegankelijkheid of ondersteuningsmogelijkheden, dan kan u ons contacteren via diversiteit.HR@kuleuven.be.


Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen