< Terug naar overzicht

Personeelsmanager Compensation & Benefits en Payroll

Personeelsmanager Compensation & Benefits en Payroll

Organisatie

Hoe Mathieu Gijbels industriebouw persoonlijk en menselijk maakt

NV Mathieu Gijbels is een toonaangevende aannemer in de Belgische industriebouw. Sinds 1969 werken we aan een vooruitstrevend en vernieuwend professioneel bouwbedrijf waarin onze familiale waarden centraal staan. Vandaag delen we die overtuiging met meer dan 300 collega’s die we DE VOORDENKERS noemen.

De Voordenkers zijn ervaren vakmensen die een brede beroepskennis aanvullen met klantgerichtheid en empathie. Zij willen groeien en hun klanten ontzorgen. Want Voordenken is antwoorden geven vòòr de vragen komen. Voordenken is onze instelling en drijfveer bij Mathieu Gijbels. Voordenken is de motor van onze groei. Zo realiseren we elk jaar 150 projecten in België, Zuid-Nederland, Duitsland en Luxemburg. Het resultaat daarvan zijn enthousiaste klanten en een omzet van 85 miljoen euro.

Die omzet is geen doel op zich, maar vooral een gevolg van onze visie en werkwijze.
Mathieu Gijbels streeft een levenslange klantenrelatie na, gevoed door klantentevredenheid, veiligheid en onberispelijke kwaliteit. Dat is de basis van al onze activiteiten: nieuwbouw, service & onderhoud en renovatie. Daarin creëren we dezelfde uitstekende beleving met een breed team. Want Voordenkers vinden we in alle domeinen, expertises en beroepen. Omdat Voordenken een attitude is. Het is een kenmerk van ondernemende, creatieve professionals die willen groeien. Mensen die altijd een stap verder denken, grenzen willen verleggen, initiatief nemen en zichzelf willen ontplooien en de lat steeds hoger leggen. Kortom, mensen die samen met ons de kar willen trekken om onze klanten de best mogelijke bouwbeleving te bezorgen.

Functie

Personeelsmanager Comp & Ben en Payroll in onze strategie

We zijn een klantgericht bedrijf dat ervoor staat dat de klant steeds centraal staat en dat hetgeen we beloofd hebben ook werkelijk uitgevoerd wordt. Meer nog, we willen voor onze klanten en architecten “voordenken” en onze kennis en creativiteit pro actief aanbieden. Om zo de klanten een nog betere bouwervaring te bieden. Daarvoor heb je de beste mensen uit de bouwsector nodig. De Voordenkers; die het best kunnen presteren in een omgeving die hun op gebied van HR ontzorgt en laat werken in een stimulerende omgeving.

Ons HR team, onder leiding van een Directeur Marketing en HR, bestaat vandaag uit een HR-manager, een Personeelsmanager Arbeiders en een HR Officer.

Een belangrijk onderdeel van HR is een aantrekkelijk compensation en benefitsbeleid, dat rekening houdt met de ontwikkelingsbehoeften van de medewerkers, hun voorkeuren, hun prestaties en hun groeimarges. Om zo competitief te kunnen verlonen zonder dat onze vaste kosten structuur een nadeel wordt.

En ook de payroll, met een correcte loon,- en personeelsadministratie is een belangrijke meerwaarde voor HR.
Daarvoor zoeken wij een nieuwe collega die rapporteert aan de HR manager en in overleg met de collega’s HR verder ontwikkelt op vlak van Comp & Ben en Payroll en er creatief voorstellen rond doet.

Personeelsmanager Comp & Ben en Payroll voor de toekomst

Onze personeelsmanager Comp & Ben en payroll voor de toekomst is een collega:

(a) Die klantgericht werkt, ontwikkelt en stuurt

 1. Een collega die de wensen en gevoeligheden van de medewerkers op gebied van beloning goed op het netvlies heeft. Een collega die luistert naar de behoeften van de medewerkers.
 2. Ervoor zorgt dat onze medewerkers van een attractief beloningspakket kunnen genieten dat competitief is in de markt. En aantrekkelijk o.w.v. de creatieve elementen die erin opgenomen zijn. 
 3. Die rekening houdt met de samenstelling van ons medewerkersbestand en in functie daarvan aanbevelingen doet die zowel jonge medewerkers, als medewerkers met een hoge anciënniteit of grote ervaring motiveren.
 4. Een collega die tijdens en na het uitvoeren van het project op zoek blijft gaan naar verbetering en structureel evalueert. 
 5. Een collega die medewerkers met vragen over verloning op een heldere wijze kan informeren en vragen erover als kansen voor een betere duiding ziet. 
 6. De collega die zonder al te veel moeite in staat is om met verschillende types medewerkers vlot om te gaan en een goede werkrelatie op te bouwen.
 7. Die pro actief inspeelt op ontwikkelingen van de wetgeving en voor het loonbeleid er aanbevelingen rond doet.
 8. Die ons payroll systeem uitstekend beheerst en als expert payroll in ons team bekend staat. 
 9. Die ervoor zorgt dat onze payroll systemen vlot werken. Nieuwe toepassingen op poten zet die werkbaar en communiceerbaar zijn.
 10. De collega die ervoor zorgt dat alle lonen en salarissen correct en tijdig verwerkt worden.
 11. Die fier is als de medewerkers, bij peilingen, tevreden zijn over de manier waarop het beloningsbeleid en de service errond wordt opgezet en de medewerkerstevredenheid bijzonder hoog ligt.

(b) Met een creatieve, conceptueel denkende en vernieuwende geest (professionele nieuwsgierigheid en wendbaarheid)

 1. Gebaseerd op een eerste HR ervaring, zich na de intro periode een scherp beeld kan vormen van de noden van de medewerker. En dit kan omzetten naar beleidsvoorstellen.
 2. De voordenker die ons steeds weer verrast of minstens probeert te verrassen met inzichten en suggesties. En daarmee de HR collega’s charmeert met voorstellen.
 3. De medewerker die actief analyseert hoe collega’s in binnen (en buiten) land werken en van daaruit suggesties aanreikt.
 4. De collega die levenslang wil leren en de constant veranderende HR omgeving wil begrijpen en er steeds de reflex op nahoudt om evoluties te vertalen naar onze realiteit en er suggesties rond doet. 
 5. De collega die na een tegenslag snel zijn/haar energie en positivisme terugvindt. 
 6. De HR professional die weet dat wat vandaag een goed draaiend systeem is, morgen misschien door iets nog beter kan vervangen worden. En hier een uitdaging in ziet.
 7. De collega die in staat is om aan veel dossiers gelijktijdig, met verschillende partners, op verschillende plekken te werken.
 8. Die zich verdiept in evoluties en tendenzen binnen de maatschappij en binnen HR zodat we vroegtijdig kunnen schakelen en nieuwe ideeën of technologieën kunnen implementeren.

(c) Die inspireert, correct en aangenaam samenwerkt. (Verbindingskracht en leiderschap)

 1. Die in een team vanuit de strategie, missie van het bedrijf en het HR beleid positief ingesteld meewerkt en uitdagingen én oplossingen ziet. 
 2. Die vanuit de leefwereld van afdelingshoofden en medewerkers empathisch kan luisteren en van daaruit mee kan bouwen aan onze HR afdeling.
 3. Vlotte communicator. Die goed luistert en in alle rust reageert op opmerkingen. 
 4. Die collega’s, afdelingshoofden en medewerkers op één lijn krijgt in een project. 
 5. Die tussen de collega’s staat en hands on is wanneer het noodzakelijk is.
 6. Die makkelijk kennis deelt.
 7. Rots in branding om geloof in visie en strategie van bedrijf te communiceren en te verdedigen. Binnen en buiten het bedrijf.

(d) Die als Personeelsmanager Comp & Ben en payroll correct oplevert en weet dat juist niet ongeveer juist is. (resultaatsgericht)

 1. Die zich ervan bewust is dat hij/zij in eerste instantie verantwoordelijk is voor een correcte loonverwerking (PC 124, 111, 209 en 200) door de sociaal juridische context te vertalen naar de payroll processen en policies.
 2. De collega die ons loonverwerking pakket (eBlox) van binnen en buiten kent. En het voluit kan laten renderen. En voor de loonverwerking er zelf voor zorgt dat alle input en gegevens aanwezig zijn. 
 3. Die aanspreekpunt is voor onze HR dienstverlener (SD) en daarnaast het payroll systeem en de samenwerking beheert, optimaliseert en evalueert.
 4. Die de HR digitalisering ter harte neemt en zorgt dat we naar een volgend level gaan in personeelsbeheer.
 5. Die als expert management rapporten aflevert.
 6. De budgetten mee opzet, collega’s helpt om ze te realiseren, ze duidt en nadien opvolgt. Om er nadien waar nodig snel uitvoerbare verbetertrajecten uit te halen.
 7. Die de groepsverzekeringen beheert, ze regelmatig onder de loep neemt en medewerkers kan bijstaan in geval van vragen, hen pro actief informeert van belangrijke inhouden of wijzigingen.
 8. Die de meerwaarde van een aantrekkelijk loonbeleid kent, voelt en kan verdedigen. Het kan opzetten in overeenstemming met onze strategie en HR-beleid.
 9. Die deadlines respecteert en haalt. Die collega’s als een echte Voordenker vooraf wijst op een timing die we moeten halen en er alles aan doet om dat ook te realiseren.
 10. Juiste afspraken maakt en acties en initiatieven goed omschrijft en opvolgt.

(e) Die natuurlijk niet onbeslagen het terrein op komt

 1. En weet hoe een competitieve loonvorming er uit kan uitzien en over een eerste relevante ervaring beschikt binnen HR.
 2. Die vertrouwt is met loon- en salarisverwerking via eBlox, of gelijkwaardig systeem.
 3. Een grondige kennis heeft van sociale wetgeving en arbeidsrecht.
 4. Die beheerssystemen omarmt en er het beste uit wil halen.
 5. Iemand die nieuwsgierig is en zich verdiept in het vakgebied.
 6. Beschikt over een hoger economisch of juridisch diploma.
 7. Met bovendien heel veel werkgoesting, en af en toe de slappe lach!

Contact

Geïnteresseerd?

Via deze link vind je meer informatie of kan je online solliciteren!


Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen