< Terug naar overzicht

HR Business Partner (Cru)

HR Business Partner (Cru)

Bedrijf

De versmarkt Cru biedt met pure smaken en authentieke producten een unieke ervaring aan zijn klanten. En dat lukt alleen maar met de juiste medewerkers. Daarvoor zoeken we nu een ervaren HR business partner, die samen met de directie een gestroomlijnd personeelsbeleid uitwerkt.
Cru is een overdekte versmarkt met 10 ambachten: een uiterst succesvol maar relatief nieuw winkelconcept. Dat betekent ook dat er op HR-gebied nog heel wat scherp te stellen valt. We zijn op zoek naar een ervaren HR-deskundige die vertrouwd is met meerdere aspecten van human resources: rekrutering en oriëntering, personeelszaken (inclusief sociale relaties), welzijn en ontwikkeling.

Functie

Door jouw overkoepelende visie en je kennis van sociale wetgeving en andere HR-topics slaag je erin de directie gericht te adviseren. Belangrijk is daarbij dat je verbanden kan leggen en de impact van beslissingen kan inschatten. Hoewel je zelf geen jurist moet zijn, weet je wat er wettelijk allemaal moet gebeuren bij de uitbouw van een business.

Je analyseert de huidige situatie en conform de strategische doelstellingen werk je een toekomstgericht personeelsbeleid uit. Je geeft praktijkgericht advies over diverse HR-aspecten: de verdere uitwerking van het remuneratiebeleid, de optimalisering van de rekrutering, de talentontwikkeling van onze medewerkers, de organisatie van het sociaal overleg, enz.

Je werkt voornamelijk in Halle. Je kan rekenen op de deskundige hulp van je collega’s (selectieverantwoordelijken, experten personeelszaken, een sociaal jurist enz.). Maar je bent ook zelfstandig en ervaren genoeg om zelf je strategische HR-visie uit te werken in overleg met de directie van Cru. Je deelt graag je kennis en staat stevig genoeg in je schoenen om je voorstellen te verdedigen.

Profiel

  • Ervaring – Je beschikt over een masterdiploma en hebt minstens 8 jaar werkervaring, waarvan 4 tot 6 jaar in een verantwoordelijke HR-functie (HR-manager in een klein bedrijf bijvoorbeeld).
  • Analytisch vermogen – Je analyseert de noden, je legt verbanden en je kan de impact inschatten van beslissingen (ook op lange termijn).
  • Betrokkenheid – Je denkt actief mee met je partner Cru, vraagt je af wat nodig is en reikt praktische oplossingen aan.
  • Communicatie – Je communiceert helder, beargumenteerd en overtuigend.

Aanbod

  • Ruimte voor initiatief – Dit is een uitdagende job voor een HR-deskundige die van aanpakken weet. Er wordt naar je geluisterd en je krijgt alle kansen om mee vorm te geven aan een relatief nieuwe business.
  • Veel verantwoordelijkheid – Je krijgt veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid in een job waar je ook snel de impact ziet van jouw voorstellen en beslissingen.
  • Stimulerende werkomgeving – Je komt terecht in een bruisende werkomgeving waar je permanent de mogelijkheid krijgt tot zelfontplooiing en bijscholing.
  • Aantrekkelijke vergoeding – Je krijgt een aantrekkelijk loonpakket met extralegale voordelen zoals een bedrijfswagen en maaltijdcheques.

Contact

Meer weten of online solliciteren?

Dat kan via deze link!


Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen