< Terug naar overzicht

Adviseur Selectie

Adviseur Selectie

Organisatie

De KU Leuven is een dynamische en ambitieuze universiteit die internationaal tot de top behoort inzake kwaliteitsvol onderwijs, onderzoek en innovatie. Dagelijks werken meer dan 13.000 collega’s met meer dan 100 nationaliteiten samen aan het waarmaken van onze ambities. De Personeelsdienst vervult een belangrijke rol in het ondersteunen en adviseren van de organisatie en het uitbouwen en implementeren van het personeelsbeleid naar de verschillende personeelsgroepen.

Het team Rekrutering en Selectie is binnen de personeelsdienst verantwoordelijk voor het aantrekken van nieuwe medewerkers, alsook het mee faciliteren van de jobmobiliteit van medewerkers binnen de organisatie. Rekrutering en Selectie is verantwoordelijk voor het uittekenen en optimaliseren van het beleid en de werkwijze, processen en tools binnen dit domein en voor de operationele dienstverlening hieraan gekoppeld. Het team bestaat uit zes selectieadviseurs, een rekruteringsadviseur en twee HR-medewerkers die administratieve ondersteuning bieden aan het team. Zij rapporteren allen aan de verantwoordelijke van het team Rekrutering en Selectie.

Functie

 • Je bent verantwoordelijk voor de rekrutering, selectie en aanwerving van bachelor- en masterprofielen, voornamelijk in niet-academische functies, met de mogelijkheid tot specialisatie in bepaalde functiedomeinen en profielen.
 • Je adviseert selectiecommissies en leidinggevenden en biedt ondersteuning en opvolging bij het volledige selectieproces voor de aan jou toegewezen profielen. Je zorgt voor een kwaliteitsvolle matching tussen vacatures en kandidaten: screening van CV’s, afnemen van testen en selectie-interviews. Goede kandidaten die geen ideale match vormen met een bepaalde vacature, stel je voor voor andere vacatures die beter aansluiten bij hun profiel.
 • Je staat in voor de opvolging van het administratieve besluitvormingsproces en de verslaggeving.
 • In afstemming met de rekruteringsadviseur ga je actief op zoek naar de aangewezen kanalen om potentiële kandidaten binnen de toegewezen doelgroep te bereiken en te rekruteren.
 • Je hebt continu aandacht voor het optimaliseren van het selectieproces en hecht hierbij het nodige belang aan de candidate experience.
 • Je werkt mee aan info- en opleidingsinitiatieven met betrekking tot rekrutering en selectie voor leidinggevenden.
 • Voor de toegewezen functiedomeinen bekijk je de mogelijkheden tot job mobiliteit en herplaatsing van interne personeelsleden.
 • Vanuit je expertise en ervaring word je ingeschakeld bij diverse projecten binnen het domein Rekrutering en Selectie en ruimer binnen HR.

Profiel

 • Je behaalde een bachelor of masterdiploma, bij voorkeur in personeelswerk of psychologie of een andere richting waarin HR-gerelateerde vakken aan bod kwamen, waardoor je het team kan versterken met je kennis en kunde op vlak van selectie.
 • Je hebt enkele jaren ervaring als selectieadviseur.
 • Je bent constructief kritisch. Met je verfrissende blik streef je naar continue optimalisatie van de bestaande procedures.
 • Als selectieadviseur hou je ervan de dagelijkse opvolging van selectietrajecten te combineren met projectmatig werk met oog op optimalisatie.
 • Je combineert sterke communicatieve vaardigheden en organisatietalent met een klantgerichte ingesteldheid.
 • Zin voor verantwoordelijkheid, resultaatgerichtheid en initiatief kenmerken jou.
 • Je bent bereid tot de nodige flexibiliteit.
 • Je kan je vlot uitdrukken in het Nederlands en het Engels.

Aanbod

We bieden je een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur, deeltijdse of voltijdse tewerkstelling is mogelijk.

Je kan rekenen op een job vol afwisseling met ruimte voor professionele groei en het opnemen van verantwoordelijkheden. Je werkt in de autoluwe omgeving in het hartje van Leuven.

Aan deze functie is een salaris in graad 5 of 6 gekoppeld. Graad 7 is uitzonderlijk weggelegd voor kandidaten die reeds van bij de start, omwille van doorgedreven kennis en ervaring, extra verantwoordelijkheden kunnen opnemen. Hiernaast bieden wij een kosteloze hospitalisatie- en groepsverzekering. Details omtrent het salarispakket kan je terugvinden via de jobsite.

We voorzien een inwerkperiode van enkele maanden om de noodzakelijke reglementaire en systeemtechnische kennis onder de knie te krijgen en vertrouwd te geraken met de procedures en procesflows.

Contact

Interesse?

 
Meer informatie is te verkrijgen bij mevrouw Ineke De Brue, tel.: +32 16 32 83 15.
 
KU Leuven wil een omgeving creëren waarin alle talenten maximaal tot ontplooiing kunnen komen, ongeacht gender, leeftijd, culturele herkomst, nationaliteit of functiebeperking. Hebt u vragen in verband met toegankelijkheid of ondersteuningsmogelijkheden, dan kan u ons contacteren via diversiteit.HR@kuleuven.be.


Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen