< Terug naar overzicht

Adviseur Functieraamwerk en functieclassificatie

Adviseur Functieraamwerk en functieclassificatie

Organisatie

Het team Organisatie- en Functiedesign ondersteunt vanuit de Personeelsdienst de verschillende entiteiten van de universiteit bij het identificeren van hun organisatienoden voor de toekomst en het reflecteren over en uittekenen van een gepast organisatie- en werkingsmodel. Het team zorgt voor het ontwikkelen en optimaliseren van inzichten en methoden binnen het domein van organisatieontwikkeling, meer specifiek rond organisatie- en functie-ontwerp.

Binnen KU Leuven verkennen we de mogelijkheden om ons meer wendbaar te organiseren en naar nieuwe samenwerkingsmodellen te evolueren om de uitdagingen van de toekomst succesvol te kunnen beantwoorden. Dit betekent o.m. dat de huidige werkwijze om functies te definiëren en bijgevolg het huidige functieraamwerk en classificatiesysteem aan herziening toe is en we werk maken van een meer wendbaar functieraamwerk.

We zoeken een adviseur die (in samenwerking met een projectteam) de lead neemt in het inhoudelijk vorm geven, uitwerken en implementeren van een nieuw functieraamwerk en aansluitend ook de vertaalslag maakt naar een future proof functieclassificatie en bijhorende verloningssystematiek. Als beheerder van het functieraamwerk en functieclassificatiesysteem ben je verder verantwoordelijk voor de kwaliteitsbewaking, toepassing en verdere ontwikkeling ervan.

Functie

Je bent verantwoordelijk voor het herwerken en optimaliseren van het huidige functieraamwerk naar een meer wendbaar en future proof raamwerk en je zorgt hierbij voor de vertaling van het nieuwe concept naar het verloningsbeleid. Als beheerder van het functieraamwerk en functieclassificatiesysteem ben je continu verantwoordelijk voor de kwaliteitsbewaking, toepassing en verdere ontwikkeling ervan.

 • Je coördineert de herwerking van het huidige functieraamwerk naar een meer wendbaar en future proof raamwerk voor de niet-academische functies in verschillende functionele domeinen. De basis hiertoe is reeds gelegd en je zorgt voor de verdere invulling, uitwerking en implementatie ervan. Je werkt hiervoor nauw samen met een projectteam van interne collega's binnen Personeelsdienst, met medewerkers en leidinggevenden binnen de organisatie en met externe experten en gesprekspartners.
 • Je zorgt voor de vertaling en koppeling van het nieuwe raamwerk naar de functiewegingen, classificatie en bijhorende verloning. Je verkent hierbij de mogelijkheden en implementeerbaarheid van broadbanding als alternatief voor de huidige functieclassificatie en baremastructuur.
 • Je bent verantwoordelijk voor het beheer, de kwaliteitsbewaking, de toepassing en verdere ontwikkeling van het functieraamwerk en het functieclassificatiesysteem.
 • Je ontwikkelt je tot één van de wegingsexperten (HAY) binnen de KU Leuven.
 • Samen met collega's ben je verantwoordelijk voor het uitbouwen en verfijnen van een transparant en coherent verloningsbeleid. Hiertoe ben je aanspreekpunt voor het verwerken van verloningsstudies, analyses en crossanalyses die als input dienen om het beleid verder te optimaliseren.
 • Je adviseert collega's en leidinggevenden met betrekking tot het functieraamwerk, functieclassificatie, -wegingen en verloning en je zorgt ervoor dat alle informatie m.b.t. dit domein up to date is en op een gebruiksvriendelijke manier geconsulteerd kan worden.

Profiel

 • Je bezit een masterdiploma of een gelijkwaardige ervaring.
 • Je bent expert inzake functieraamwerken, functieclassificatie en functiewaardering en je hebt een uitgebreide ervaring met een systeem en methodologie terzake.
 • Je volgt trends en ontwikkelingen in deze domeinen en kan deze vertalen in toepassingen en verbeteringen binnen de KU Leuven-context.
 • Je bent innovatief en creatief, maar je bent ook analytisch ingesteld en vindt ook je gading in de techniciteit van dit domein.
 • Je bekijkt de dingen graag out-of-the-box en je bent in staat om uiteenlopende oplossingen voor te stellen.
 • Je bezit overtuigingskracht en de communicatieve en diplomatische vaardigheden om in een multi-stakeholder context het nodige draagvlak te creëren.
 • Je bent en werkt doel- en resultaatgericht.
 • Je kan zelfstandig werken, maar je bent ook een teamspeler.

Aanbod

Wij bieden een voltijdse (of deeltijdse - minimum 80%) tewerkstelling voor onbepaalde duur aan. Je kan rekenen op een uitdagende job in een dynamische omgeving, omringd door enthousiaste collega's. Je werkt vanuit het centrum van Leuven.

Aan deze functie is een salaris in graad 7 of 8 gekoppeld, afhankelijk van je ervaring en je competenties. Graad 9 is uitzonderlijk weggelegd voor kandidaten die reeds van bij de start omwille van doorgedreven kennis en ervaring extra verantwoordelijkheden kunnen opnemen. Hiernaast bieden wij een kosteloze hospitalisatie- en groepsverzekering. Meer details over het salarispakket kan je terugvinden op de jobsite.

Contact

Interesse?

Klik hier voor meer informatie en solliciteer online tot en met 21/11/2018.

Meer informatie is ook te verkrijgen bij mevrouw Mieke Coenen, tel.: +32 16 32 30 98.

KU Leuven wil een omgeving creëren waarin alle talenten maximaal tot ontplooiing kunnen komen, ongeacht gender, leeftijd, culturele herkomst, nationaliteit of functiebeperking. Hebt u vragen in verband met toegankelijkheid of ondersteuningsmogelijkheden, dan kan u ons contacteren via diversiteit.HR@kuleuven.be.


Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen